avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA factura externa
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

factura externa

Buna ziua,
Va rog sa imi raspundeti la urmatoare intrebare :
Sunt de la o firma din Bucuresti care are contact de colaborare cu X Romania.Intr-o deplasare externa (in Austria) angajatii nostrii au alimentat de la X Austria (aceeasi companie, punct de lucru diferit), aceasta ne-a emis o factura cu TVA de 20 %, in EURO. Cum inregistrez aceasta factura, ca prestare de servicii intracomunitare???
Mentionez ca ei au un nr.valid de inregistrare pt.TVA.
Cel mai recent răspuns: stmadalina , utilizator 13:10, 19 Decembrie 2012
inregistrati ca o achizitie neimpozabila in romania, tva achitata in austria reflectandu-se in costul carburantului.
Sa inteleg ca nu este o achizitie intracomunitara? Exista o baza legala?
da, exista.

ART. 130^1 Achiziţiile intracomunitare de bunuri
(1) Se consideră achiziţie intracomunitară de bunuri obţinerea dreptului de a dispune, ca şi un proprietar, de bunuri mobile corporale expediate sau transportate la destinaţia indicată de cumpărător, de către furnizor, de către cumpărător sau de către altă persoană, în contul furnizorului sau al cumpărătorului, către un stat membru, altul decât cel de plecare a transportului sau de expediere a bunurilor.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura pe firma straina, livrare in romania, se considera livrare intracomunitara? LuceNera LuceNera Buna ziua. Sunt o PFA platitoare de TVA si trebuie sa emit o factura catre o firma inregistrata in Germania, cu numar fiscal 12180/60302. Livrarea efectiva ... (vezi toată discuția)
Inregistrare bon motorina din macedonia danutza2013 danutza2013 Buna ziua. Am urmatoarea intrebare: Administratorul firmei a achitat cu cardul firmei la o benzinarie din Macedonia. Cum inregistrez bonul de motorina? Ce ... (vezi toată discuția)
Declaratie recapitulativa ContSters91137 ContSters91137 O societate comerciala isi trimite directorul general intr-o delegatie in Ungaria cu autoturismul proprietate a societatii comerciale. In Ungaria directorul ... (vezi toată discuția)