avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 721 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA declaratie recapitulativa
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

declaratie recapitulativa

O societate comerciala isi trimite directorul general intr-o delegatie in Ungaria cu autoturismul proprietate a societatii comerciale. In Ungaria directorul alimenteza autoturismul cu benzina, dupa care se reintoarce in Romania.
Trebuie declarata aceasta operatiune in declaratia recapitulativa de TVA?
Cel mai recent răspuns: Elena TOCU , Avocat 10:18, 21 Iunie 2009
Nu. In cazul de fata nu putem spune ca a avut loc o achizitie intracomunitara de bunuri.
Codul fiscal
ART. 1301
Achiziţiile intracomunitare de bunuri
(1) Se consideră achiziţie intracomunitară de bunuri obţinerea dreptului de a dispune, ca şi un proprietar, de bunuri mobile corporale expediate sau transportate la destinaţia indicată de cumpărător, de către furnizor, de către cumpărător sau de către altă persoană, în contul furnizorului sau al cumpărătorului, către un stat membru, altul decât cel de plecare a transportului sau de expediere a bunurilor
.
Nu se declara astfel de achizitii in declaratiile recapitulative, intrucat nu sunt achizitii intracomunitare. Sunt bunuri consumabile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare bon motorina din macedonia danutza2013 danutza2013 Buna ziua. Am urmatoarea intrebare: Administratorul firmei a achitat cu cardul firmei la o benzinarie din Macedonia. Cum inregistrez bonul de motorina? Ce ... (vezi toată discuția)
Factura externa stmadalina stmadalina Buna ziua, Va rog sa imi raspundeti la urmatoare intrebare : Sunt de la o firma din Bucuresti care are contact de colaborare cu X Romania.Intr-o deplasare ... (vezi toată discuția)
Cmr pentru transport svisarinescu svisarinescu Buna ziua, In cazul in care achizitionez marfa din Germania , marfa merge direct la clientul nostru din Romania , transportul este platit de noi catre o ... (vezi toată discuția)