avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... pensionare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

pensionare

Buna
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:54, 19 Martie 2009
Asiguratii care au realizat stagiile complete de cotizare, precum si cei care au depasit stagiul complet de cotizare cu pana la 10 ani pot solicita pensie anticipata partiala cu reducerea varstelor standard de pensionare cu cel mult 5 ani.

Barbatul din exemplul dvs. trebuie sa aiba 35 de ani de cotizare si varsta de 60 ani (varsta standard) pentru a iesi la pensie de limita de varsta. Dar pentru ca a lucrat la gr.II 22 de ani, varsta de pensionare pentru limita de varsta se reduce la 59 de ani si 6 luni.
La pensie anticipata partiala poate iesi inainte cu 5 ani de varsta standard, adica 65-5=60 ani.
Deci iese mai repede la pensie de limita de varsta decat la pensie anticipata partiala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata/limita de varsta? ioana.crisan ioana.crisan Buna ziua! am o intrebare:taica-meu are varsta de 59 ani si 3 luni,nascut in 1951,a lucrat efectiv 32 ani si are 10 luni gr I si 17 ani grupa II. As dori sa ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata mara100 mara100 Buna ziua.In conditiile unui stagiu de cotizare de 31 ani ,fara intreruperi(conditii normale de munca),care este varsta la care se poate solicita pensionare ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata ContSters42179 ContSters42179 Pe \"Legislatia muncii.ro\" a aparut editorialul din care redau un citat : La implinirea varstei standard de pensionare [b]sau, dupa caz, la implinirea ... (vezi toată discuția)