De curan am primit postal un proces verbal prin care mi se aducea la cunostinta ca am fost amendat, in lipsa, de politia de proximitate.Agentul care a intocmit procesul verbal a spus ca nu am putut fi gasit pentru a ma cita dar , culmea, a stiut unde sa ma gaseasca pentru a trimite amenda. Cel mai grav este ca nu eu sunt vinovat de acuzatie si anume lovire . Reclamantul a oferit semnalmentele persoanei de care a fost lovit ( acesta nu seamana deloc cu mine) iar politistul responsabil ,in urma ,,cercetarii'' a dedus pe baza numelui ca eu as fi cel vinovat. Dupa mici cercetari am aflat cine este reclamantul .in urma discutiei telefonice cu acesta am aflat ca el a oferit semnalmentele atacatorului , iar politistul a sugerat ca numele atacatorului este exact numele meu fara sa-i arate vre-o poza.
Ce pot face in cazul acesta ? Va multumesc.
In termen de 15 zile de la comunicarea PV formulati plangere contraventionala la judecatoria responsabila locatiei unde a fost constatata si consemnata contraventia
In plangere detaliati situatia,precizati concret aspectul ca nu dvs ati fost prezent la data si locul evenimentului,precizand inclusiv aspectele privitoare la persoana care se face vinovata
Daca aveti martori care sa confirme ca la data mentionata in PV va aflati in alta locatie,aveti sanse sa obtineti anularea PV si a sanctiunilor aplicate
ce-mi plac viciile astea de procedura generate de OG 2/2001. RIL-ul din 2013 vine si mai limpezeste un pic treaba. dar si aici va interveni alt aspect : comunicarea in termenul de 30 zile. si pun pariu ca va gasi martori. si mai pun pariu ca tot timpul va fi plecat din localitate. amenda se trimite la domiciliul contravenientului. citarea se face la locul unde poate fi gasit efectiv cel care face obiectul respectivei citatii. conform codului de procedura penala citarea se face si telefonic sau la sediul primariei prin afisare. dar nimeni nu vorbeste de obligatia de a se prezenta in fata organului de cercetare penala pentru a oferi lamuririle necesare solutionarii cauzei. daca ai facut "mici cercetari" sa inteleg ca aveai o idee despre persoanele care vizau "cercetarile" tale? nu am inteles cum ai vorbit la telefon cu reclamantul, daca nu va cunosteati? daca va cunosteati, nu cumva acesta a mentionat in plangere numele tau si nu semnalmentele?
Nu doresc doar anularea procesului verbal sunt ineresat in principal de caile pe care il pot actiona in judecat pe agentul respectiv. Pentru ca investigatiile lui se rezuma la puterea de gandire a unui copil de clasa a 8-a.Intocmirea unui proces verbal in lipsa se realizeaza atunci cand persoana vizata nu a raspuns citatiei emise de politie si cand agentul constatator are dovezi care il fac sigur de vinovatia acelei persoane. Eu am fost citat de agentul in cauza dupa ce mi sa intocmit proces verbal in urma caruia am fost amendat.