avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... recomandare loc de munca- functionari publici
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

recomandare loc de munca- functionari publici

Buna ziua,
In urma incheierii de comun acord a contractului, doresc sa cer o recomandare de la ultimul loc de munca unde am lucrat ca functionar public. Deoarece este posibil sa fiu refuzata sau tegiversata cererea mea, as dori sa stiu daca exista un articol de lege care sa poata reglementa acest lucru si anume sa se ceara in baza unei legi aceasta recomandare.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: CristinaMocanu , utilizator 15:19, 21 August 2013
Recomandarea este o scrisoare de buna purtare. Daca cineva nu doreste sa va acorde o astfel de scrisoare nu poate fi obligata. In ultima instanta in recomandare trebuie sa va laude si nici o institutie nu este obligata sa laude nici un fost salariat.
Multumesc
Functionarii publici nu au contract de munca, ci raport de serviciu. Acest raport este reglementat de Legea nr. 188/1999, r2, cu modificarile si completarile ulterioare, iar in loc de contract de munca individual este intocmit un act administrativ care poarta denumirea de decizie sau ordin, in functie de natura institutiei sau autoritatii publice.
Conform HG 611/2008 m.c.u. care reglementeaza cariera functionarilor publici, institutia sau autoritatea publica este obligata ca la incetarea raportului de serviciu (indiferent de modalitate) sa va intocmeasca un raport de evaluare ce va cuprinde perioada lucrata de la inceputul anului pana la ultima zi lucrata (de exemplu: 01.01.2013 - 31.08.2013). Acest raport de evaluare este recomandarea dumneavoastra.
O zi buna!
CristinaMocanu a scris:

...Acest raport de evaluare este recomandarea dumneavoastra.
O zi buna!

Cred ca acel raport de evaluare poate fi folosit in loc de recomandare si nu este o recomandare in adevaratul sens al cuvantului.
Asta si intentiona sa scoata in evidenta propozitia respectiva. Ma bucur ca ati inteles! :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce sanctiune opereaza? allexandru77 allexandru77 Va salut, Va rog sa-mi comunicati un punct de vedere asupra sanctiunii aplicabile nerespectarii termenului de 15 zile reglmentat in HG 611/2008 Normele ... (vezi toată discuția)
Fisa de evaluare a functionarului public de executie din primarie si promovarea in trepte de salarizare. ANAFNAFA ANAFNAFA Sunt functionar public din anul 2000 acum referent clasa III superior treapta 3 gradatia 5 ,din anul 2005 nu sa mai acordat nici treapta nici gradatie iar ... (vezi toată discuția)
Contestarea fisei de evaluare IORDANA IORDANA Care este termenul legal in care un angajat bugetar - personal contractual poate contesta in instanta fisa de evaluare anuala? (vezi toată discuția)