VA ROG DIN SUFLET SA MA AJUTATI!!!!
M-am casatorit in octombrie 1992 si am locuit impreuna la parintii sotului.Dupa 5 ani,adica in iunie 1997 am introdus actiunea de divort.Comunicarea de desfacere a casatoriei a fost facuta in data de 8 octombrie 1997 cu apel in 30 de zile de la comunicare.Imediat,la un interval de cateva zile,sotul mi-a cerut sa ne impacam,sa renunt la actiune,promitându-mi ca se va schimba,fapt ce m-a determinat sa reluam legatura,urmand sa mergem la tribunal si sa declar ca renunt la divort.In aceasta perioada de pana la renuntare la actiune am cumparat un apartament de la fratele lui care il detinea cu chirie la stat,cum era la vremea aceea,acesta neavând posibilitatea sa-l achite.Atunci,impreuna cu sotul,(noi avand o suma de bani stansa la banca din timpul casatoriei),am decis sa cumparam acest apartament,dandu-i o suma de bani fratelui pentru a-l achita integral si sa-si plateasca datoriile la energie electrica,apa-canal,intretinere,dupa care i-am mai dat o suma de bani,incheiand si un act de vanzare-cumparare la notar,unde titular este trecut doar sotul,facandu-se insa mentiunea ,,casatorit" .Am renuntat deci la actiunea de divort nefinalizandu-se prin hotarare definitiva si irevocabila si am continuat casatoria inca alti 10 ani.Dupa 10 ani,de la prima actiune de divort,am introdus o alta,acesta finalizandu-se de asta data,cei doi minori fiindu-mi incredintati mie.In momentul de fata,am introdus procesul de partaj,pentru apartament si toate imbunatatirile aduse acestuia in majoritate de mine si parintii mei,el neavand un loc stabil de munca.Acum vin si va adresez intrebarea: este apartamentul bun comun asa cum a fost el dobandit ?Fostul sot a venit cu o intampinare acum,si spune ca a fost cumparat doar de el in timp ce noi ne aflam in proces de divort,desi la vremea aceea procesul nu fusese finalizat printr-o hotarare definitiva si irevocabila,iar in actul de vanzare-cumparare se face mentiunea ca el este casatorit.In speranta primirii unui raspuns,va multumesc anticipat.
Apartamentul este bun comun dar aveti grija sa nu se intample lucruri care sa va fie defavorabile.
Sa nu mergeti fara avocat la proces.Nu e recomandabil.
Nu are sens sa riscati inutil.
Ar fi bun comun dar trebuie si demonstrat.
Daca vine si sotul si spune ca este exclusiv bunul lui pentru ca la acea data erati despartiti in fapt si ulterior v-ati impacat?
Trebuie sa aveti grija.
Acum am vazut ca sotul chiar spune ca apartamentul este al lui. Trebuie vazute probele.
Ar fi bun comun dar trebuie si demonstrat.
Daca vine si sotul si spune ca este exclusiv bunul lui pentru ca la acea data erati despartiti in fapt si ulterior v-ati impacat?
Trebuie sa aveti grija.
Acum am vazut ca sotul chiar spune ca apartamentul este al lui. Trebuie vazute probele.
Da,aveti dreptate,dar la data cand a fost cumparat eram din nou impreuna,in perioada de apel de 30 de zile am renuntat la actiune,si el singur nu avea din ce sa-l achite decat din banii pe care îi aveam in banca la acea data,lucru ce poate fi demonstrat,si pe care altfel i-am fi impartit la un eventual partaj.