avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 300 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Negocieri cu banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Negocieri cu banca

daca sunt executat silit si contul este blocat nu pot sa negociez cu banca sa deblocheze contul...? in nici un caz? numai dupa achitarea integrala? (nu s venituri salariale)
Cel mai recent răspuns: cristinan44 , utilizator 15:28, 12 August 2013
In ceea ce priveste posibilitatea unor negocieri, orice este posibil, dar in privinta relatiilor cu bancile, este putin probabil. Totusi, ati putea sa incercati sa negociati un nou angajament de plata, semnat de dumneavoastra, garantat probabil cu alte venituri certe, ipoteca pe un imobil etc. Este bine sa va adresati reprezentatilor bancii, pentru a incerca o relatie amiabila, constructiva, chiar daca a fost o intarziere in efectuarea platilor stipulate prin contractul de credit.
contul a fost blocat pt ca am datorii la finante
Da, eu cred ca puteti negocia.O prietena s-a confruntat cu o astfel de situatie. ANAF-ul i-a blocat conturile. A fost si a negociat la biroul din Popa Tatu, semnand un angajament de esalonare la plata a sumei datorate, in cazul ei, pe un an de zile. Dupa semnarea angajamentului, biroul juridic i-a eliberat comunicari catre fiecare banca unde avea deschise conturi, pentru ridicarea popririi, pe care ea personal (ca sa mearga mai repede deblocarea) le-a depus la bancile respective. Imediat dupa depunerea acestor comunicari, reprezentantii bancilor deblocheaza sumele respective. Pentru a va arata buna credinta, ar fi indicat sa va prezentati si cu un avans la semnarea angajamentului si sa aveti grija sa faceti platile ratelor conform angajamentului de plata, pana la fiecare scadenta, ca sa nu mai aveti probleme. Trebuie sa mai stiti ca astfel de incidente sunt stocate ca si informatii la banci, privind popririle pe conturi, deci istoricul ramane pe dosarul dumneavoastra si puteti intampina dificultati spre exemplu, la solicitarea unor credite la o banca unde un cont a fost blocat.
Ultima modificare: Luni, 12 August 2013
cristinan44, utilizator
ar fi foarte bine..mentin ca am bani in conturi...toate acestea depind de cheful functionarului?
Nu inteleg comentariul. Puteti actiona formal, adresandu-va cu o cerere scrisa in acest sens. S-ar putea sa primiti un raspuns in termenul legal de 30 de zile de la autoritatea in cauza (ANAF) sau poate cine stie, nu primiti si intrati pe aprobare tacita si vi se deblocheaza conturile automat! La un executor, si reprezentantii ANAF au si atributii de executare a debitorilor rau platnici, nu te prezinti numai cu o cerere scrisa, te poti prezenta si personal, ca sa negociezi sau sa platesti pur si simplu.
Credeam ca sunteti cu adevarat interesat sa rezolvati si de asta mi-am permis sa va dau un sfat. Pentru ca nu stiti exact cum sa procedati, si aveti indoieli asupra celor postate, poate ar fi bine sa consultati si un avocat, nu numai site-urile specializate pe teme juridice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire bancara craft craft BUna ziua, Societatea la care lucrez a primit o poprire bancara de la ANAF dar nefiind activitate nu a aflat decat la prima incasare care a fost la mai mult ... (vezi toată discuția)
Firma cu datorii la bugetul de stat si conturile blocate Endelus Endelus buna seara, firma are datorii la stat, nu multe ( in jur de 6000 ron) in care intra si forfetarul. avand conturile blocate intrebare mea este cum pot sa ... (vezi toată discuția)
Sunt în imposibilitate de a plăti o rată din cauza unei popriri. ce soluții am ca să rezolv situația? sattod sattod In urma inmfiintarii unei popriri de catre ANAF pe conturile mele am aflat ca nu pot sa imi platesc creditele catre banci. Am adus adresa de la angajator (ca ... (vezi toată discuția)