avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Petitie
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Petitie

O institutie refuza sa-mi rezolve petitia transmisa prin email,motivand ca este anonima si cerandu-mi datele de identificare :nume complet,adresa,telefon.Din cate vad eu in ordonanta,sunt clasate petitiile anonime SAU cele care nu au date de identificare.Ori emailul nu este anonim.
Cel mai recent răspuns: danuttan , utilizator 16:43, 11 August 2013
OG nr 27/2002 reactualizata ART. 2
În sensul prezentei ordonanţe, prin petiţie se înţelege cererea, reclamaţia, sesizarea sau propunerea formulată în scris ori prin posta electronica, pe care un cetăţean sau o organizaţie legal constituită o poate adresa autorităţilor şi instituţiilor publice centrale şi locale, serviciilor publice descentralizate ale ministerelor şi ale celorlalte organe centrale, companiilor şi societăţilor naţionale, societăţilor comerciale de interes judeţean sau local, precum şi regiilor autonome, denumite în continuare autorităţi şi instituţii publice.

ART. 6^1
Petitiile greşit îndreptate vor fi trimise în termen de 5 zile de la înregistrare de către compartimentul prevăzut la art. 6 alin. (1) autorităţilor sau instituţiilor publice care au ca atribuţii rezolvarea problemelor sesizate, urmând ca petiţionarul sa fie înştiinţat despre aceasta.
ART. 7
Petitiile anonime sau cele în care nu sunt trecute datele de identificare a petitionarului nu se iau în considerare şi se claseaza, potrivit prezentei ordonanţe.

Daca in petitia comunicata prin email nu ati precizat datekle dvs de identificare este intemeiata solutia institutiei
Daca in petitie dvs ati precizat datele dvs de identificare complete,atunci aveti dreptul sa comunicati acest aspect si sa solicitati urgentarea solutionarii
Daca institutia staruie sa nu va raspunda,reveniti cu precizarea ca veti solicita aplicarea
ART. 15
Constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit prevederilor Legii nr. 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici sau, după caz, potrivit legislaţiei muncii următoarele fapte:
a) nerespectarea termenelor de soluţionare a petitiilor, prevăzute în prezenta ordonanta;
b) intervenţiile sau stăruinţele pentru rezolvarea unor petiţii în afară cadrului legal;
c) primirea direct de la petitionar a unei petiţii, în vederea rezolvarii, fără sa fie înregistrată şi fără sa fie repartizata de şeful compartimentului de specialitate.
"SAU" ce rost mai are?O petitie anonima ce este?Atunci cand nu are date de identificare,nu?Ori adresa de mail ce reprezinta?Date de identificare!Ca doar nu pot sa ma semnez pe mail!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Email nu constituie unul dintre elementele de identificare ale unui petitionar. Astfel , petitia trimisa de dvs pe mail trebuia sa contina minim numele si prenumele dvs.
Sa fie asa cum ziceti.Dar,numai unele institutii cere acest gen de identificare,o mare parte raspund luand in considerare adresa de mail.Referitor la aceste "unele institutii" ,nu am incredere ca nu divulga celui reclamat numele reclamantului si consecintele vor fi suportate de acesta.Corb la corb...Si nu ai cum sa dovedesti!MApn,MAI...
Din cate cunosc, in marea majoritate a situatiilor, institutiile publice cer datele de identificare.
Exista obligativitate celor care au primit o sesizare sa pastreze confidentialitatea datelor.
Premisa generala este ca o institutie divulga aceste date. Eu as putea sustine contrariu.

Se poate afla prin diverse metode cine a depus o sesizare impotriva cuiva. Va dau un exemplu , din practica, un angajator poate afla de la colegii "buni" ai petentului cine l-a turnat la ITM.

Alte discuții în legătură

Date de identificare fundy fundy Cf.OG 27 pentru solutionarea petitiilor, petitiile anonime sau cele care nu contin datele de identificare ale petitionarului, se claseaza.Stie cineva ce ... (vezi toată discuția)
Sesizare anonima buna ziua! cum pot depune o sesizare anonima ... vitalsmart vitalsmart Sesizare anonima Buna ziua! Cum pot depune o sesizare anonima care sa nu fie clasata. Petitiile anonime sunt clasate in baza unei legi, lege care permite ... (vezi toată discuția)
Petitie fara date de identificare petent puimicc puimicc Daca o petitie forumulata prin e - mail contine doar un nume, fara alte date de identificare, petentul poate actiona o institutie in judecata pentru ... (vezi toată discuția)