avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Petitie fara date de identificare petent
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Petitie fara date de identificare petent

Daca o petitie forumulata prin e - mail contine doar un nume, fara alte date de identificare, petentul poate actiona o institutie in judecata pentru aceasta?

Articolul 7 din OG nr. 27/2002 privind activitatea de solutionare a petitiilor prevede faptul ca, petitiile anonime, ori cele care nu contin datele de identificare, nu se iau in considerare si se claseaza.

Chiar si in cazul in care petitia ar fi preluata de institutie, in instanta, neavand datele de identificare, ea este considerata petitie?

Nu exista mentiunea ca petitionarul trebuie sa fie instiintat in acest sens.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:54, 1 Aprilie 2019
Sunt unele institutii care iau in considerare numele si adresa de email si raspuns, dar sunt si institutii care solicita datele de identificare , nume, adresa etc., neraspunzand doar laadresele de e-mail.

Datele cu caracter personal sunt orice date care îți dezvăluie identitate, care sunt unice pentru tine. Câteva exemple includ:
[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O petitie nesemnata poate fi considerata anonima? MIXAM MIXAM Regimul petitiilor reglementat de Ordonanta 27/2002 art. 7 nu se iau in considerarea petitiile anonime sau cele in care nu sunt trecute datele de ... (vezi toată discuția)
Date de identificare fundy fundy Cf.OG 27 pentru solutionarea petitiilor, petitiile anonime sau cele care nu contin datele de identificare ale petitionarului, se claseaza.Stie cineva ce ... (vezi toată discuția)
Petitie danuttan danuttan O institutie refuza sa-mi rezolve petitia transmisa prin email,motivand ca este anonima si cerandu-mi datele de identificare :nume complet,adresa,telefon.Din ... (vezi toată discuția)