Cf.OG 27 pentru solutionarea petitiilor, petitiile anonime sau cele care nu contin datele de identificare ale petitionarului, se claseaza.Stie cineva ce presupune "datele de identificare ale petitionarului"?.E suficienta o adresa de e-mail, un numar de telefon etc?
Datele de identificare ale unei persoane sunt cele din cartea de identitate. Daca omiteti mentionarea lor, in temeiul art.7 din OG 27/2002 modificata, va fi considerata anonima/sau fara date de identificare si va fi clasata.
Cred ca aici este vorba despre responsabilitatea pe care ar trebui sa v-o asumati cand semnati o petitie.
Prin „identificarea persoanei fizice” întelegem individualizarea omului în raporturile juridice civile.
În dreptul civil român, principalele mijloace de identificare – numite si atribute de identificare – ale persoanei fizice sunt: numele, domiciliul si starea civila. Aceste date sunt cuprinse in cartea de identitate, mai putin datele de starea civila.
Datele de identificare am inteles ca sunt : numele, domiciliul si starea civila.Trebuie mentionate toate atunci cand vine vorba de o petitie transmisa unei autoritati publice, sau este suficient doar numele?
In dreptul civil roman, datele de identificare sunt doar numele si prenumele si domiciliul persoanei (poti pune oriunde domiciliul).
Toate celelalte date sunt date personale protejate de lege care au regim special, nu se divulga oricum si oricui ci numai institutiilor si societatilor autorizate sa le gestioneze.
Deci daca dai numele si adresa, este suficient.
In orice act, o persoana este perfect identificata prin nume si domiciliu.
Alberto Kurtyan
Alte discuții în legătură
Petitie
danuttan
O institutie refuza sa-mi rezolve petitia transmisa prin email,motivand ca este anonima si cerandu-mi datele de identificare :nume complet,adresa,telefon.Din ... (vezi toată discuția)