avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 946 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Buna ziua! am facut o sesizare online pentru parcare ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Buna ziua! am facut o sesizare online pentru parcare neregulamentara ...

Buna ziua! am facut o sesizare online pentru parcarea neregulamentara continua pe trotuar a unui autoturism si am trimis-o de pe adresa mea de email pe adresa de email a politiei locale.
Acestia mi-au comunicat nr de inregistrare al sesizarii apoi mi-au cerut datele de identificare (mai precis adresa mea de domiciliu) pentru ca, in caz contrar, imi vor clasa petitia!

Am studiat un pic legislatia invocata de dansii dar n-am gasit nicaieri ca o sesizare comunicata prin posta electronica este considerata anonima. Emailul si numele meu in clar le este cunoscut acestora, noi avand o relatie 'speciala', in sensul ca ii bombardez mereu cu sesizari iar ei imi raspundeau tot online fara sa-mi fi cerut vreodata adresa de domiciliu.

E corect cum au procedat, se poate clasa o sesizare trimita prin posta electronica? Precizez ca n-am folosit formularul de petitie de pe siteul lor ci am trimis sesizarea direct din emailul meu si m-am semnat cu numele in clar.

Multumesc pentru ajutor.
Ultima modificare: Luni, 14 Octombrie 2024
Lumyna, utilizator
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 12:35, 15 Octombrie 2024
ati citit si OG 27/ 2002? [ link extern ]
am citit-o si spune despre datele de identificare dar nu spune ca petitiile trimise prin posta electronica se pot clasa ca anonime. Uitati raspunsul politiei locale:
Bună ziua!

Pentru a da curs sesizării dumneavoastră înregistrată la Poliția Locală Galați cu nr. 20644/10.10.2024, vă solicităm, conform prevederilor Ordonanței nr. 27/2002, privind reglementarea activităţii de soluţionare a petiţiilor, completată și modificată prin Legea nr. 233/2002, datele de identificare (domiciliul din Galați).

Acum, eu inteleg din raspunsul lor ca daca n-as fi din Galati n-as putea face o sesizare despre infractiunile constatate pe raza acestui UAT. E corect?
Voiam sa va mai arat ceva. Pe acest site am intalnit o discutie asemanatoare, va las linkul si va rog sa cititi raspunsul unui jurist care raspunde la intrebarea unui utilizator privind sesizarile anonime. www.avocatnet.ro/forum/discu...

Toate institutiile publice sunt obligate sa raspunda la emailuri.
Emailurile sunt considerate corespondenta legala si trebuie, conform Legii arhivelor, transferate pe hirtie, inregistrate in registrul intrari-iesiri si arhivate conform Legii arhivelor. Un email este tratat ca o scrisoare. Adresa este adresa de email electronic.

OG nr 27/2002 reactualizata ART. 2
În sensul prezentei ordonanţe, prin petiţie se înţelege cererea, reclamaţia, sesizarea sau propunerea formulată în scris ori prin posta electronica, pe care un cetăţean sau o organizaţie legal constituită o poate adresa autorităţilor şi instituţiilor publice centrale şi locale, serviciilor publice descentralizate ale ministerelor şi ale celorlalte organe centrale, companiilor şi societăţilor naţionale, societăţilor comerciale de interes judeţean sau local, precum şi regiilor autonome, denumite în continuare autorităţi şi instituţii publice.

adriandimitriu a scris:

ati citit si OG 27/ 2002? [ link extern ]

Ultima modificare: Marți, 15 Octombrie 2024
Lumyna, utilizator
interesanta retorica, dar s-o luam pe rand:
1. petitiile anonime se claseaza, nu se sterg;
2. vi s-a raspuns la email, cu solicitarea de a transmite datele de identificare; ele sunt necesare pentru a vi se stabili calitatea de cetatean, conform art 2, citat chiar de dvs. daca aveti o adresa de posta electronica de AOL, nu inseamna automat ca sunteti american.
3. la capitolul ca sunteti sau nu din Galati, dvs speculati;
4. raspunsul juristului a mentionat ca se poate trimite o sesizare pe mail, insa nu scrie nicaieri ca petentul nu trebuie sa se identifice.
5. nu orice email este o corespondenta legala, e o alta speculatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Date de identificare fundy fundy Cf.OG 27 pentru solutionarea petitiilor, petitiile anonime sau cele care nu contin datele de identificare ale petitionarului, se claseaza.Stie cineva ce ... (vezi toată discuția)
Petitie online adresata institutiilor publice(anaf,politie, etc) ContSters384238 ContSters384238 Ce reprezinta petitia online din punct de vedere legal? Ce obligatii au institutiile primitoare? Ce drepturi au petitionarii? Este vreo legatura intre o ... (vezi toată discuția)
De ce autoritatile solicita adresa de domiciliu la o petitie ... Bruma C Bruma C De ce autoritatile solicita adresa de domiciliu la o petitie prin email? (vezi toată discuția)