avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 844 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... O petitie nesemnata poate fi considerata anonima?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

O petitie nesemnata poate fi considerata anonima?

Regimul petitiilor reglementat de Ordonanta 27/2002 art. 7 nu se iau in considerarea petitiile anonime sau cele in care nu sunt trecute datele de identificare.

Referitor la semnatura petitonarului nu se face nici o referire.

Este considerata ca fiind anonima o petitie nesemnata dar care contine toate datele de indentificare a petitionarului? De ce?
Cel mai recent răspuns: MIXAM , utilizator 12:00, 17 Noiembrie 2011
Nu cred ca e considerata anonima din moment ce cuprinde informatii de identificare ale petitionarului.
Asa apreciez si eu, insa o prestigioasa institutie a trimis o notificare unui petitionar care a uitat sa semneze petitia si i s-a pus in vedere faptul ca si citez "potrivit art 7 din OG 27/2002 aprobat a prin Legea 233/23.04.2002 nu se iau in considerare petitiile anonime sau cele in care nu sunt trecute datele de identificare ale petitionarului si se claseaza potrivit legii. Cerintele legii - mentionarea datelor de identinficare si semnatura - au ca scop responsabilizarea petitionarilor, care inteleg sa se adreseze unei autoritati ori institutii publice, in sensul de a-si asuma in mod complet raspunderea formularii petitiei, cu consecinta declansarii unei procedur complexe de verificare a sustinerilor".

Deci revin este anonima o petitie nesemnata de petitionar? Temeiul legal ar fi?
Nu este considerata anonima o petitie nesemnata .... OG nr.27/2002 nu prevede conditiile in care o petitie poate fi considerata anonima ...
E trecut CNP in acea petitie ?
Daca este doar nume, poate fi considerata anonima pentru ca numele nu sunt unice.
CNP-ul fiind unic, daca este trecut, atunci se poate considera ca reprezinta unic o persoana, in cazul respectiv autorul petitiei.
Totusi, fiind nesemnata, exista posibilitatea ca acel CNP sa fie stiut si folosit de altcineva cu rea intentie. De aici se complica mai mult situatia.
Sunt toate datele de identifcare inclusiv CNP, de altfel este modelul de pe site-ul CSM. Nu e vorba de faptul ca cineva si-a insusit identitatea altei persoane, ca nu despre asta a fost vorba in instiintare, ci exact asa cum am redat mai sus e vorba ca a instiintat petentul ca o petitie nesemnata este anonima conform temeiului de drept OG 27/2002 art. 7".

Alte discuții în legătură

Petitie fara date de identificare petent puimicc puimicc Daca o petitie forumulata prin e - mail contine doar un nume, fara alte date de identificare, petentul poate actiona o institutie in judecata pentru ... (vezi toată discuția)
De ce autoritatile solicita adresa de domiciliu la o petitie ... Bruma C Bruma C De ce autoritatile solicita adresa de domiciliu la o petitie prin email? (vezi toată discuția)
Sesizare reala sau nu !!?? romalex romalex Buna ziua,am nevoie de putin ajutor,in ultimile trei luni cineva a facut 4 sesizari la politia locala,acestia au venit in control,eu am cerut sa-mi spuna ... (vezi toată discuția)