avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

daca nu ma prezint la succesiune pierd tot, sau se imparte normal?
Cel mai recent răspuns: slytuta , utilizator 10:35, 13 August 2013
Daca nu ati dat o declaratie la notar in termen ca ati acceptat succesiunea pierdeti tot. Se considera neacceptarea succesiunii.
Eu am facut succesiunea dupa 4 ani de la decesul tatalui si in acest timp nu a dat nimeni nicio declaratie de acceptare a mostenirii. Nu am avut niciun impediment in dezbaterea mostenirii.
si care este perioda in care trebuie data aceea declaratie?
Cyan daca nu va contesta nimeni drepturile si va intelegeti cu ceilalti succesibili nu pierdeti dreptul la mostenire , insa sunt cazuri in care neacceptarea in termen a succesiunii Duce la pierderea dreptului de a mosteni.
Slytuta termenul de optiune succesorala este de un an de zile de la deces. Va prezentati la orice notar si dati declaratia de acceptare a succesiunii.
sa fiu mai explicit.
am avut o casa, dupa moartea tatalui s a facut succesiunea in care se stipula ca jumatate ramane mamei si jumatate fratelui meu. la moartea mamei aveam dreptul legal la jumatate din jumatatea mamei, mai exact o camera din 2, dar fratele sustine ca el a facut succesiunea fara ca eu sa ma prezint, mai exact fara sa mi spuna ca face succesiunea in care i s a acordat lui tot, adica cele 2 camere ale mamei. se poate asa ceva?

Alte discuții în legătură

Succesiune casa marin1981 marin1981 Buna ziua.Dupa moartea tatalui s-a facut succesiunea casei in felul urmator:75% i-a revenit mamei si 25% mie si fratelui meu. Acum dupa moartea mamei, fratele ... (vezi toată discuția)
Am sau nu cota parte dupa decesul unui parinte voiosu voiosu Mama a decedat acum 10 ani , am ramas 2 frati cu tatal. Doresc sa stiu daca eu detin cota parte din oficiu sau nu a singurului imobil si bun pe care il detin ... (vezi toată discuția)
Act de acceptare tacita a succesiunii ContSters238389 ContSters238389 As dori sa aflu daca declaratia prin care am declarat ca sint de acord ca sotia supravietuitoare a unchiului meu sa foloseasca cit timp traieste si partea mea ... (vezi toată discuția)