Eu am facut succesiunea dupa 4 ani de la decesul tatalui si in acest timp nu a dat nimeni nicio declaratie de acceptare a mostenirii. Nu am avut niciun impediment in dezbaterea mostenirii.
Cyan daca nu va contesta nimeni drepturile si va intelegeti cu ceilalti succesibili nu pierdeti dreptul la mostenire , insa sunt cazuri in care neacceptarea in termen a succesiunii Duce la pierderea dreptului de a mosteni.
Slytuta termenul de optiune succesorala este de un an de zile de la deces. Va prezentati la orice notar si dati declaratia de acceptare a succesiunii.
sa fiu mai explicit.
am avut o casa, dupa moartea tatalui s a facut succesiunea in care se stipula ca jumatate ramane mamei si jumatate fratelui meu. la moartea mamei aveam dreptul legal la jumatate din jumatatea mamei, mai exact o camera din 2, dar fratele sustine ca el a facut succesiunea fara ca eu sa ma prezint, mai exact fara sa mi spuna ca face succesiunea in care i s a acordat lui tot, adica cele 2 camere ale mamei. se poate asa ceva?
Succesiune casa
marin1981
Buna ziua.Dupa moartea tatalui s-a facut succesiunea casei in felul urmator:75% i-a revenit mamei si 25% mie si fratelui meu. Acum dupa moartea mamei, fratele ... (vezi toată discuția)