avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune casa

Buna ziua.Dupa moartea tatalui s-a facut succesiunea casei in felul urmator:75% i-a revenit mamei si 25% mie si fratelui meu. Acum dupa moartea mamei, fratele meu spune ca eu nu mai am niciun drept la casa si nici sa mai intru in curte pentru ca el a investit bani in modernizarea casei avand toate facturile pe numele lui (el a locuit cu mama mea dar actele nu au fost modificate in niciun fel). Este adevarat ca nu mai am niciun drept la casa?
Ultima modificare: Luni, 18 Iulie 2011
marin1981, utilizator
Cat timp a trecut de la decesul mamei? Ati acceptat mostenirea prin declaratie autentica la notar in termen de 6 luni de la deces?
aveti dreptul la 1/2 din cei 75% care au apartinut mamei dvs. daca nu va intelegeti cu fratele amiabil pt a se dezbate succesiunea la notariat va trebui sa-l dati in judecata pe fratele dvs pt impartirea mostenirii si pt a iesi din invidiziune cu fratele dvs.
Nu au trecut 6 luni de la moarte, iar pe cale amiabila nici nu se pune in discutie pentru ca el spune ca a bagat prea multi bani in casa (are chitante) si totul o sa-i revina lui. Imi revine 1/2 din casa indiferent de investitiile lui, pentru ca el nu a investit doar intr-o camera ci in toata casa?Trebuie sa-i platesc vreo despagubire?
De asemenea este posibil ca el sa-mi ofere o suma de bani sa renunt la jumatatea mea desi eu nu doresc sa renunt la imobil, mai ales ca acesta are doua intrari separate. Ma poate obliga juridic sa renunt?
Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 18 Iulie 2011
marin1981, utilizator
Casa are 4 camere,2 bai ,2bucatariicu intrari separate. In urma partajului eu vreau sa ma mut in cele 2 camere care zic eu ca mi se cuvin. Aceasta casa oricum nu se va vinde pentru ca nu este nici fratele de acord si nici eu nu doresc acest lucru. Investitiile pe care le-a facut fara sa intrebe pe nimeni (desi casa era in stare foarte buna) el le poate recupera doar in cazul in care se vinde imobilul sau ma poate obliga in instanta sa i le platesc in momentul in care ma mut in casa?
Va rog sa-mi dati un raspuns. Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune casa părintească Ioana Simion Ioana Simion Cum pot face succesiunea casei parintesti daca unul dintre moștenitori refuza sa facem succesiunea.Sunt 3 moștenitori.,trei frați. Unul dintre moștenitori ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare imobil dirina2 dirina2 Buna seara! Va expun urmatorul caz, cu dorinta si rugamintea sa ma ajutati cu un sfat. In anii \'70 doi soti s-au despartit in fapt (fara divort), si-au ... (vezi toată discuția)
drepturi mostenire casa vioricad vioricad tatal meu decedat ,in urma suscesiunii sint mostenitori mama si fratele meu, mai mic, noi ceilalti 3 frati am renuntat la partea ce ni se cuvenea.eu stau cu ... (vezi toată discuția)