avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

daca nu ma prezint la succesiune pierd tot, sau se imparte normal?
Cel mai recent răspuns: slytuta , utilizator 10:35, 13 August 2013
Da se poate.
Mai precis cand a murit mama dvs.?
Daca nu a trecut un an aveti sanse sa obtineti partea dvs. de mostenire pentru ca sunteti in termen si puteti cere in instanta anularea certificatului de mostenitor al fratelui daca nu ati fost anuntat desi ma mir ca notarul unde a facut succesiunea nu v-a anuntat(bineinteles daca fratele dvs nu a sustinut ca e singur mostenitor si a dus martor ca e singur mostenitor)

Ultima modificare: Luni, 12 August 2013
pusa2mimi, utilizator
au trecut 4 ani de la moartea mamei.
cu toate ca eu sunt cel care sta in casa si am stat in casa cu mama si cealalta jumatate este deja a meu de la prima mostenire, dupa tata, iar fratele a luat toate pamanturile atunci.ce martor putea sa aduca , daca eu stau in casa?
Mergeti la un notar si daca aveti certificatul de deces al mamei dvs. solicitati verificarea in Registrul national de succesiuni, daca fratele dvs. a facut succesiunea asa aflati unde a facut-o si puteti obtine un duplicat dupa ea .Cu aceste informatii mergeti la un avocat.El va spune daca se mai poate face ceva sau nu.
multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune casa marin1981 marin1981 Buna ziua.Dupa moartea tatalui s-a facut succesiunea casei in felul urmator:75% i-a revenit mamei si 25% mie si fratelui meu. Acum dupa moartea mamei, fratele ... (vezi toată discuția)
Am sau nu cota parte dupa decesul unui parinte voiosu voiosu Mama a decedat acum 10 ani , am ramas 2 frati cu tatal. Doresc sa stiu daca eu detin cota parte din oficiu sau nu a singurului imobil si bun pe care il detin ... (vezi toată discuția)
Act de acceptare tacita a succesiunii ContSters238389 ContSters238389 As dori sa aflu daca declaratia prin care am declarat ca sint de acord ca sotia supravietuitoare a unchiului meu sa foloseasca cit timp traieste si partea mea ... (vezi toată discuția)