Buna ziua va rog sa ma ajutati urgent, parinti mei sunt surdomuti si as dori sa le iau proteze auditive dar translatorul lor une sunt inscrisi la liga surdomutilor mi-a zis ca e interzis de lege ca ei sa poarte proteze pentru ca o sa piarda pensia in valoare de 235 , si este singurul venit al lor. Este adevarst pot pierde pensia. Atunci de ce casa de asigurari deconteaza oparte din valoare protezelor. Nu stiu ce sa fac va rog sa imi radpundeti la msj va rog
Ati inteles gresit cea ce v-a comunicat interpretul surzilor. Situatia este ca din moment ce parintii dvs sunt surdo-muti,asa cum este specificat in certificatul de handicap,din moment ce parintii isi doresc proteze auditive si le vor purta,atunci se va intelege ca de fapt parintii dvs nu sunt surzi. Asa ca pana la urma daca parintii dvs vor sa primeasca asigurari de decotarea a aparatelor auditive,se va inregistra de catre care persoane sunt folosite,cea ce va conduce la suspectarea ca parintii dvs nu sunt surzi,si astfel li se va taia acea indemnizatie de handicap in valoare de 234 lei.