avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1030 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Repartizare consum apa
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Repartizare consum apa

Bună ziua,
Vă rog frumos să mă ajutaţi să înţeleg si eu următoarea dilemă.
Locuiesc intr-un cartier de blocuri ANL ca chirias şi aud la şedinţă ca la 3 blocuri din acest cartier administratorul încasează bani la apa rece şi caldă deşi avem apometre instalate, după numărul de persoane nu după consum. La ultima şedinţă sa discutat să se încaseze aşa şi la blocul nostru, dar soţul meu care e presedintele blocului, a cerut ca cei care cer asta să aducă legea după care se ghidează.
Întrebarea mea este, administratora ce practică acest tip de încasări ca pe vremea răposatului când nu aveam apometre se poate da în instanţă sau sesiza undeva de către cei în pagubă? şi dacă da, unde se pot sesiza astfel de reclamaţii? pentru a obţine un rezultat.
cu stimă
Gabriela Bălăceanu
Aveti contracte individuale semnate cu furnizorul de la cet ?Aveti asociatie unde se pot declara aceste index-uri?
1-Pentru raspuns la obiect,este necesar sa comunicati date concrete si nu de genul "aud la sedinta"
2-Rxista posibilitatea ca repartizarea consumului conditionat de numarul de persoane sa se aplice la valoarea suplimentara totalului indexului comunicat de locatari
3-Administratorul de imobil,in temeiul Deciziei RIL nr 3/02.12.2202 promovat de procurorul general al parchetului ICCJ ,
are calitatea de functionar,iar fapta acestuia de insusire,folosire sau traficare,in interesul sau ori pentru altul,de bani,valori sau alte bunuri pe care le gestioneaza sau le administreaza constituie infractiunea de delapidare

4-Avand in vedere calitatea si responsabilitatea de angajat al asociatiei de proprietari,
activitatea acestuia poate fi verificata atat la nivelul asociatiei de proprietari presedinte,
comitet executiv,fie de catre cenzor/comisia de cenzori ,cat si de catre serviciul specializat din primarie
Conditionat de concluziile verificarii activitatii administratorului,daca se constata incalcarea normelor in domeniu,existenta de prejudiciu,asociatia de proprietari are dreptul sa analizeze si sa dispuna eventual rezilierea raportului de munca al acestuia-cu respectarea normelor Codului muncii
La ultima şedinţă sa discutat să se încaseze aşa şi la blocul nostru, dar soţul meu care e presedintele blocului, a cerut ca cei care cer asta să aducă legea după care se ghidează.

Întrebarea mea este, administratora ce practică acest tip de încasări ca pe vremea răposatului când nu aveam apometre se poate da în instanţă sau sesiza undeva de către cei în pagubă?


Greseala nu este a adminitratorului, presedintele este reprezentantul legal al asociatiei (adica sotul dumneavastra :D ) daca nu stie legea este DOAR vina dansului, mai bine l-ati sfatui sa citeasca Legea 230/2007 si HG 1588/2007.
Puteti "sa dati in instanta" administratorul, numai sa nu aiba efect de bumerang!!!
da aveti dreptate doar ca sotul meu nu e presedinte pe blocurile unde deja functioneaza acest procedeu de incasare pe persoane

noi avem central propie pe gaz nu depindem de cet,si avem asociatie de locatari.
Ultima modificare: Vineri, 9 August 2013
Adriantot, moderator
E o greseala de functie sau de intelegere a organizarii unei asociatii.
Asa cum s-a mai spus, in fruntea unei asociatii este presedintele. Acesta impreuna cu membrii comitetului executiv angajeaza un administrator care trebuie sa lucreze conform fisei postului intocmita de presedinte si comitetul executiv.
Poate ca sotul dv este membru in comitet si nu presedinte. Acolo unde sunt mai multe scari sau mai multe blocuri intr-o asociatie este normal ca adunarea generala sa aleaga persoane din fiecare bloc sau fiecare scara ca sa faca parte din comitetul executiv. Unii mai sunt botezati si "sefi de scara".
Dar, oricum ar tebui sa stiti, sa aveti un presedinte al asociatiei si un comitet executiv. Acestia pot lua decizii de felul celei prezentate de dumneavoastra si nu administratorul.
Bun, poate s-a discutat, s-a votat, s-a decis... Care este motivatia, logica luarii unei asemenea decizii? Decizia nu se poate lua pentru ca asa vrea cineva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comitet executiv asociatie Xerxes77 Xerxes77 Buna ziua, Avem o situatie speciala la noi in bloc, in sensul ca nimeni nu vrea sa fie sef de scara, adica reprezentantul cladirii, in comitetul executiv al ... (vezi toată discuția)
Functionare asociatie de proprietari ContSters134265 ContSters134265 La data de 01.12.2013, proprietarii a trei blocuri noi situate pe aceeasi strada au constituit o asociatie in conditiile Legii nr. 230/2007, iar cu ... (vezi toată discuția)
Mutare la alta asociatie de proprietari brocko brocko Buna ziua, Tot caut si nu gasesc. Majoritatea proprietarilor nu-l mai dorim pe administrator. Acesta ne-a spus ca trebuie sa ne constituim in alta asociatie ... (vezi toată discuția)