ma numesc valentin si sunt din bucuresti ,in data 26.07.2013 mi-au furat bicicleta din curtea cladiri in care lucrez ,metionez ca bicicleta a fost legata in curtea privata a cladiri in care lucrez ,locul in care a fost legata nu bate nici o camera ,iar paznici au spus ca ei nu pazesc biciclete si nu sunt raspunzatori,am facut plangere la politie care au venit in ziua respectiva sa faca poze si au zis ca revin sa ia si inregistrarea de la camere dar nu au mai venit.In ziua in care bicicleta a fost furata unul din paznici a zis ca a vazut la un sofer de la o firma de curierat o bicicleta,si cand l am intrebat cu arata a zis ca nu mai stie ca nu a vazut bine ,iar la politie a declarat ca bicicleta era noua si infoliata.Intrebarea mea este pot sa mai recuperez pejudiciul de la firma de paza ?Cum trebuie sa procedez.
Depinde dacă firma de pază are ca atribuţie şi paza bunurilor care aparţin angajaţilor , pentru că dacă ar fi aşa, ar putea răspunde. Ar if fost normal ca totuşi să vadă cine intră în curte şi ce face acolo.Dacă hoţul a putut opera liniştit, adică să taie cablul cu care era legată bicicleta, sau să descuie cu vreun instrument apt , iar paznicul nu a văzut, este destul de ciudat.
Probabil filmările vor ajuta organele de cercetare penală pentru găsirea hoţului, dar poate să dureze suficient de mult până la identificarea autorului .
dar daca nu au in paza bunurile care apartin angajatilor ? si nici pe camera nu se vede ca nimeni nu a iesit cu bicicleta din curte.eu pot sa cer despagubiri firmei de paza ?