avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt bicicleta, politia incapabila
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt bicicleta, politia incapabila

Buna ziua,

Acum o luna si jumatate mi s-a furat bicicleta de la rastelul unui mall, supravegheat video. Am depus la politie o sesizare de furt in care am mentionat si camera video care are inregistrarile video si apartine de firma de securitate a mall-ului. Totodata m-am indreptat si impotriva firmei de paza.
In aceasta perioada am incercat sa dau de lucratorul de la dosarul meu care nu raspundea, iar intr-un final acesta m-a sunat pe un numar privat ca sa imi spuna ca nu a facut rost de inregistrarile video inca pentru ca e foarte ocupat cu alte dosare.
Presupun ca inregistrarile sunt deja sterse, iar politia nu a fost in stare sa aduca nici o dovada a furtului la dosar.
Intentia mea era ca firma de paza sa imi dea contravaloare bicicletei deoarece nu si-au facut datoria.
Imi puteti spune ce se poate face in aceasta situatia tinand cont de indolenta politiei?

Multumesc,
Eliza
Cel mai recent răspuns: florinm. , utilizator 12:45, 23 Iunie 2022
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuia sa transmiteti o adresa mall-ului sa stocheze imaginile din data cu pricina pe motivul ca ati introdus deja o plangere penala inregistrata cu nr. xyz. Faptul ca v-ati bazat pe organele de politie si acestia au lasat sa treaca un timp indelungat, exista posibilitatea ca acele imagini sa nu mai poata fi recuperate.
In privinta firmei de paza, sunt convins ca nu intra in atributiile de serviciu ale paznicului sa opreasca furturile de biciclete, ci doar a produselor comercializate in mall. Deci parerea mea este ca nu veti putea obliga firma pentru plata contravalorii.
Ultima modificare: Marți, 21 Iunie 2022
Mihăilă Sebastian, Avocat
2 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
În privința furtului, era strict de datoria dvs să înștiințați DE ÎNDATĂ ȘI ÎN SCRIS administrația complexului comercial asupra furtului bicicletei și să le solicitați să salveze filmările de pe camerele de supraveghere. Fără această înștiințare, aceștia n-aveau de unde să știe că sunteți interesat de problemă. În ceea ce privește poliția, faptul că se mișcă foarte încet nu mai reprezintă o noutate pentru nimeni. Tocmai de aceea era imperios necesar să vă asigurați că înregistrările de pe camere vor fi salvate pentru a putea fi puse la dispoziția poliției. Dacă existau aceste înregistrări, poliția putea să le vizioneze și după 2-3 luni.
În privința despăgubirilor pe care, în imaginația dumneavoastră, vi le-ar datora oricare altă persoană în afară de hoțul bicicletei, ar fi trebuit să observați că prin mai toate mall-urile și supermarket-urile există afișe care atrag atenția că nu-și asumă răspunderea pentru bagajele depozitate temporar în compartimentele special destinate acestui scop. E valabil și pentru vehicule și autovehicule parcate. Ce drăguț ar fi ca la firmele de pază din aceste amenajări să existe câte un agent pentru fiecare sacoșă, mașină sau bicicletă și care să fie obligat să nu-și ia ochii de le ele în timp ce proprietarul o „arde” prin mall.
Așa cum bine a scris cineva mai sus, una dintre sarcinile acestor firme de pază este să prevină sau să stopeze furturile mărfurilor comercializate în incinta complexului comercial, nicidecum să ne păzească nouă bunurile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Camerele de supraveghere! sidneyshaw sidneyshaw Furt din masina in parcarea la un Mall. Din cauza claritatii imaginii politia nu poate sa vada concret cine a furat nici macar masina cu care a venit ... (vezi toată discuția)
Salutare! zilele trecut am fost la o plimbare cu bicicleta in ... amazng amazng Salutare! Zilele trecut am fost la o plimbare cu bicicleta in oras. Am intrat cu bicicleta in parcarea subterana a mall-ului deoarece nu exista niciun ... (vezi toată discuția)