avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 152 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Proceduri de lucru cu fonduri nerambursabile
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Proceduri de lucru cu fonduri nerambursabile

buna ziua, firma a depus un proiect de finantare in 2011 pentru un soft de contabilitate + hard la autoritatea nationala de management , in mai 2013 a achitat prima de succes, urmeaza a se semna contractul de finantare.
cererea de rambursare se depuna in termen de 3 luni de la semnarea contractului
am inteles ca toata evidenta contabila care are legatura cu proiectul se evidentiaza in conturi analitice distincte
partea suportata de firma 30 5, finantare 70 %
Intrebarea mea este : daca firma achizitioneaza soft + hard in luna semnarii contractului ,este obilgata sa achite integral furnizorul din fonduri proprii ca ulterior sa primeasca cei 70% ?
trecerea la venituri a partii de amortizare aferente finantarii se inregistrea doar cand au intrat banii de finantare in cont sau din momentul punerii in functiune a mijl fixe? ( poate fi o diferenta de 2-3 luni din momentul punerii in functiune si momentul primirii finantarii)
Cum ar fi corect ?
va rog daca se poate sa-mi dati mai multe detalii referitoare la inregistrarea in contabilitate a fondurilor nerambursabile ( parte contabila si implicatii fiscale)
multumesc

Alte discuții în legătură

Contabilitatea fondurilor europene FREDU FIN FREDU FIN Cum se tine contabilitatea fondurilor europene/ fonduri nerambursabile? (vezi toată discuția)
Cum inregistrez? rodia rodia Am primit o factura cu tigla(asociatul a acoperit casa in care este declarat si sediul social al firmei). Cum ar trebui sa inregistrez(231;4426=404 si apoi in ... (vezi toată discuția)
Contabilitate srl-uri ContSters103316 ContSters103316 O sc formata din doi actionari 50 si 50 care nu a relizat venituri dar a facut achizitii de bunuri (mobile si imobile). Valoarea bunurilor achizitionate apare ... (vezi toată discuția)