avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Buna ziua la parinti am fost 3 frati. unul dintre frati a decedat, lasand in urma 2 copii. parintii nostri au facut un contract cu uzufruct cu cei 2 frati,contract pe casa, unuia etajul celuilalt parterul. dupa decesul parintilor cum se imparte gradina si curtea casei, care nu au fost cuprinse in acel contract? nepotiilor ce le revine? pot ataca dupa decesul bunicilor uzufructul?
Cel mai recent răspuns: dovleacmihaela , utilizator 16:39, 9 August 2013
casa fiind intrun oras din provincie, nu are o valoare foarte mare, dar la o eventuala inpartire cu nepotii, eu nu am de unde sa-i desplatesc, nici nu as vrea sa se vanda casa stiind cat au muncit parintii si noi copii pana am terminato. care ar fi cel mai sigur mod sa ma asigur ca nepotii nu pot cere cota parte din casa, ei amenintand pe parintii mei care sunt in viata ca o sa scoata casa la vanzare?
pai or fi si ei suparati si pe buna dreptate. cu ce sant ei vinovati ca le-a murit parintele si acum se vad in pragul de a nu primi nimic din ce s-ar cuvenii tatalui lor. asa bunici si unchi.............. .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vocatie succesorala. reprezentarea ContSters297911 ContSters297911 Buna ziua fiind 3 copii la parinti, unul dintre copi decedeaza, cum se imparte mostenirea persoana decedata avand la randul ei 2 copii ... (vezi toată discuția)
Mostenire - contestare contract intretinere vydy_remus vydy_remus Buna ziua, Bunicii aveau 3 proprietati: o curte cu 2 case si 2 terenuri (unul de 6000mp si altul de 4000mp). Bunicul a decedat acum 25 de ani iar ... (vezi toată discuția)
Act de vanzare-cumparare ameliaz ameliaz Bunica mea are 2 copii, unul a decedat in urma cu 2 ani si unul este dornic sa obtina casa in care locuieste bunica impreuna cu nepotii ei(nepotii fiind din ... (vezi toată discuția)