Hartuirile de catre cei de la [EDITAT] au reinceput. Din nou vin cu amenintari si cu fel si fel de intimidari. Mai nou a mai aparut o firma de recuperare [EDITAT], care si acestia vin la randul lor cu somatii si amenintari telefonice. Eu m-am hotarat. Am vorbit cu cei de la OPC, fac reclamatie si apoi merg si intentez proces sa vad de unde apar acele sume fabuloase care cres pe zi ce trece.
Ce sfaturi imi puteti da?
Raspuns: Ignorati-i !
Astfel, daca nu aveti bunuri imobile proprietate personala, nu aveti luate credite cu garantii imobiliare, ci credite simple de nevoi personale, nu mai aveti nici serviciu, ignorati-i, pur si simplu pentru ca nu au ce sa va faca! Eventual, va vor da in judecata, vor castiga daca dovedesc prejudiciul si datoria nu s-a prescris, vor castiga si cheltuielile de judecata pe care apoi le vor pune in executare silita.
Cum nu lucrati, nu aveti bunuri pe numele dv., nu va pot lua nimic, decat pisica de langa casa, daca este a dv. ...:D
Hotararea judecatoreasca prin care instanta a statuat ca aveti de plata datoria X si cheltuielile de judecata Y, la care se vor adauga cheltuielile de executare silita Z, poate fi pusa in executare in termen de 3 ani de la data ramanerii definitive, data la expirarea careia, hotararea nu va mai putea fi executata silit, considerandu-se ca nu ati datorat niciodata vreo suma de bani creditoarei...
Daca va veti angaja in toata aceasta perioada (proces pretentii, executare silita), vi se va pune poprire pe salariu pentru toata suma rezultata, respectiv X +Z+Y. ;)
D -le Avocat
Va multumesc pentru raspuns si vreau sa mai intreb ce sa fac cu telefoanele care ma deranjeaza in fiecare zi si mesajele care le primesc in timp ce eu sunt poate la un interviu pentru o noua reangajare?
Recuperatorii au "prostul” obicei de a avea grija sa intrerupa, din cand in cand, cursul prescriptiei. Va vor hartui in continuare, pt ca sunt platiti sa recupereze niste bani...
Daca va mutati, vor reusi sa va descopere noua adresa, vor reusi chiar sa afle daca si unde lucrati... cand veti reusi sa va angajati – aceasta, daca vor neaparat si neaparat sa recupereze banii de la dv. Cand veti avea un nou loc de munca executorul judecatoresc va putea impune retinerea banilor datorati, din salariu...
Daca din banii luati "doar cu buletinul” ati cumparat electrocasnice poate ar fi bine sa le ziceti ca e tot ce aveti pe numele dv – sa le ia pe acelea, si sa mai astepte pt restul de bani...
Cat despre apelurile telefonice zilnice... Puteti inchide telefonul cand sunteti chemat la un interviu pt un loc de munca; sau, schimbati nr de telefon – de preferabil sa utilizati un timp o cartela preplatita (fara a renunta la abonament).
Am aceeasi problema,sunt sunata foarte des si mi s-au trimis si notificari scrise din partea unei companii de recuperari,sunt amenintata ca imi vor depune dosarul in instanta daca nu platesc datoria.intrebarea e...despre ce executare silita poate fi vorba daca nu detin bunuri mobile sau imobile pe numele meu?cand am facut imprumutul am dus contractul casei dar casa este pe numele parintilor.oricum pentru o datorie de 1700 euro nu au cum sa ia un apartament cu doua camere care nu e pe numele meu,nu?pot apela la proprire pe salariu probabil.va rog sa ma ajutati cu aceste raspunsuri,vreau sa stiu la ce sa ma astept...
@adrian32, nu ne-ai spus despre ce este vorba exact. In ce fel ai fost amenintat? Despre telefoane/mesaje nu prea am ce sa spun, atat timp cat creditorul are un interes legitim sa isi recupereze creanta, nu prea ai ce sa faci, pentru ca nu exista o lege cadru care sa reglementeze numarul de apeluri care se pot initia. Fii atent la continutul apelurilor telefonice, la calitatea lor, la modul lor de abordare.
@cora2006, toate contractele de credit, chiar si cele de nevoi personale, sunt investite cu titlu executoriu, deci creditorul nu mai este nevoit sa actioneze debitorul in instanta. De munca in folosul comunitatii pentru recuperarea unui prejudiciu ati auzit? Eu da. E o masura extrema, rara, dar viabila.
@anonim10, probabil vor opta pentru poprire pe salariu.