avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Fratele meu a murit și în urma lui au rămas numai ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Fratele meu a murit și în urma lui au rămas numai datorii, nu a avut niciun bun mobil sau imobil, pe numele lui. Poate fi mama obligată să le plătească?

Fratele meu a murit si in urma lui au ramas numai datorii( rate banci,serviciu telefonie,cablu,internet etc) . Se poate ca mama mea sa fie obligata sa i plateasca aceste datorii in conditiile in care nu a mostenit Niciun bun mobil sau imobil?
Ultima modificare: Marți, 8 Ianuarie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: prettydaniola , utilizator 09:01, 18 Ianuarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
NU o va obliga nimeni la plata acestor datorii doar daca nu a fost si dansa trecuta pe acele contracte,
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
ATENTIE, doamna sa nu cumva sa raspunda la vreun creditor sau recuperator.
8 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cat timp nu o face benevol nu poate fi silita. Daca insa achita si 1 leu dintr-o datorie, inseamna ca o recunoaste si poate fi silita sa o plateasca. Poate sa dea declaratie la notar de renuntare la mostenire - stie notarul cum - si sa o prezinta la oricine ii cere ceva. Creditorii o sa sâcaie multă vreme rudele, dar trebuie ignorati, oricate amenintari se primesc.
Care este baza legala care da dreptul creditorilor sa sacaie rudele ?

GermanAlex a scris:

Cat timp nu o face benevol nu poate fi silita. Daca insa achita si 1 leu dintr-o datorie, inseamna ca o recunoaste si poate fi silita sa o plateasca. Poate sa dea declaratie la notar de renuntare la mostenire - stie notarul cum - si sa o prezinta la oricine ii cere ceva. Creditorii o sa sâcaie multă vreme rudele, dar trebuie ignorati, oricate amenintari se primesc.

Stimate domnule SAdrian, nu am zis ca exista vre-o baza legala, dar se practica din greu. Poate cade cineva in plasa si plateste. In definitiv cati nu se panicheaza cand primesc un plic in care li se comunica ca se incepe executarea silita sau li se deschide proces sau cine stie ce alte vorbe meșteșugite. Fiecare are meseria sa, iar unii sunt platiti pentru a incerca imposibilul. Deci recomand ignorarea completa si declaratia la notar. Ani de zile am primit citatii, telefoane si "executari" pentru o carte returnata (nu glumesc, o carte) si acum primesc "executari silite" pentru o factura facuta in bataie de joc de o alta firma catre a mea.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Ianuarie 2019
GermanAlex, utilizator

Alte discuții în legătură

Executare silita imobil al tatălui decedat, succesiune nedezbătută Carsteamarius Carsteamarius Buna seara.Am si eu o întrebare daca tatăl meu a decedat în 2011 si acum vreo câțiva ani am primit de la Cec Bank o executare silita pt bunul imobil care ... (vezi toată discuția)
Tata decedat credit neachitat Mihaela Murgoci2017 Mihaela Murgoci2017 Buna seara, Tatal meu a decedat si are un credit dat catre firma de recuperari . Ce se intampla acum ? Multumesc (vezi toată discuția)
Neplata unui credit de nevoi personale scurpin77 scurpin77 Soacra a luat un credit de nevoi personale (fara sa stie sotul ei) acum 10 ani si a platit ratele luna de luna pana când a facut accident vascular si a murit. ... (vezi toată discuția)