avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Tata decedat credit neachitat
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Tata decedat credit neachitat

Buna seara,
Tatal meu a decedat si are un credit dat catre firma de recuperari . Ce se intampla acum ?
Multumesc
Executarea împotriva moştenitorilor
Art. 686
Interzicerea executării silite
(1) Dacă debitorul moare înainte de sesizarea executorului judecătoresc, nicio executare silită nu poate fi pornită, iar dacă moare după ce aceasta a fost pornită, ea nu poate fi continuată cât timp moştenirea nu a fost acceptată de către cei chemaţi la moştenire sau, în lipsă, cât timp nu a fost numit, în condiţiile legii, un curator al succesiunii ori, după caz, un curator special pentru executare, în condiţiile art. 58.

(2) În cazul în care creditorul sau executorul judecătoresc ia cunoştinţă, în orice mod, de faptul că debitorul a decedat, acesta este obligat să solicite de îndată camerei notarilor publici în a cărei circumscripţie a avut ultimul domiciliu defunctul să facă menţiune în registrul special prevăzut de lege despre începerea executării silite şi să îi elibereze un certificat din care să rezulte dacă moştenirea debitorului a fost sau nu dezbătută, iar în caz afirmativ, care sunt persoanele care au calitatea de moştenitori, precum şi faptul dacă până la acceptarea moştenirii de către cel puţin unul dintre succesibili a fost sau nu numit un curator al succesiunii.
(3) În cazul în care se constată că moştenirea nu a fost dezbătută sau, după caz, acceptată, creditorul sau executorul judecătoresc poate cere camerei notarilor publici în a cărei circumscripţie a avut ultimul domiciliu defunctul sau, după caz, notarului public deja sesizat întocmirea inventarului succesiuni sau desemnarea unei persoane în acest scop.


Executarea împotriva moştenitorilor
Art. 687
Începerea executării contra moştenitorilor
(1) Dacă debitorul moare înainte de începerea executării silite şi se constată că nu există niciun moştenitor acceptant şi nici nu este numit un curator al succesiunii, la cererea creditorului ori a executorului judecătoresc, instanţa de executare va numi de îndată un curator special, până când va fi numit, în condiţiile legii, curatorul succesiunii, dispoziţiile art. 58 aplicându-se în mod corespunzător.

(2) În cazul în care moştenirea a fost acceptată şi există numai moştenitori majori, executarea silită va fi pornită împotriva tuturor, în afară de cazul în care numai unii dintre aceştia sunt chemaţi, de lege ori potrivit voinţei defunctului, să răspundă pentru anumite datorii ale defunctului. Dacă executarea silită este pornită contra tuturor moştenitorilor, aceştia vor fi citaţi, printr-o înştiinţare colectivă, făcută la locul deschiderii moştenirii, pe numele acesteia, cu excepţia cazului în care au ales, cu ocazia dezbaterii succesorale ori chiar ulterior, un alt domiciliu în vederea citării sau un reprezentant al acestora, după caz.

(3) Dacă între moştenitori sunt şi minori sau persoane puse sub interdicţie judecătorească, executarea silită nu va putea fi pornită decât după numirea reprezentanţilor sau a ocrotitorilor legali. Dacă însă după o lună de la moartea debitorului sau de la punerea sub interdicţie judecătorească nu a fost numit reprezentantul sau ocrotitorul legal, creditorul sau executorul judecătoresc va putea cere instanţei de executare numirea unui curator special, până la numirea lui, dispoziţiile art. 58 aplicându-se în mod corespunzător.

DECI PRELUATI DATORIA DACA FACETI SUCCESIUNE...DACA NU LA REVEDERE PLATA !!!!!!!!!!!

Ultima modificare: Marți, 22 Noiembrie 2016
DenisRif, utilizator
Buna seara,
Daca avea si asigurare de viata nu se intampla nimic.
Daca nu avea atunci cei care accepta mostenirea platesc si creditul.
ATENTIE, nu semnati, nu promiteti nu vorbiti NIMIC cu acea firma de recuperatori fara sa mergeti cu un avocat alaturi.
Am facut succesiunea iar cand am fost la Banca nu au vrut sa ne dea detalii despre credit ca nu este scris in succesiune ca suntem reprezentati legali ( parinti sunt divortati ) si nici nu am putut sa ii inchid cardul de salariu . Deci in cazul acesta suntem bune de plata sau nu ( eu si sora mea ).

Multumesc
Daca dosarul este la firma de recuperatori banca iti mai poate da detalii din contract ? Daca are asigurare se aplica si la firma de recuperare ?
Multumesc
Tatăl dvs nu a plătit creditul, de aia a ajuns la firma de recuperări. Va dați seama că dacă nu a plătit creditul, nu a plătit nici asigurarea.
Dacă ați acceptat moștenirea, veți plati în limita valorii bunurilor moștenite.

Alte discuții în legătură

Restituirea creditului. ellak ellak O persoana X a obtinut un credit de la o banca din Romania .X a inceput sa achite ratele lunare( rata,dobanda,comisionul si asigurarea la firma de asigurari ... (vezi toată discuția)
Executare silita / mostenire babu2 babu2 Buna ziua. Ma aflu in urmatoarea situatie: Bunica a acumulat datorii la cheltuielile de bloc de circa 3000 ron si a fost actionata in instanta de catre ... (vezi toată discuția)
Executare silita imobil- 2 soti proprietari, unul decedat andreistan andreistan Buna ziua, Un imobil este [b]detinut de sot+sotie, sotia a decedat anul trecut[/b], nu s-a facut succesiunea. Suntem asociatie de proprietari, suntem ... (vezi toată discuția)