avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Restituirea creditului.
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Restituirea creditului.

O persoana X a obtinut un credit de la o banca din Romania .X a inceput sa achite ratele lunare( rata,dobanda,comisionul si asigurarea la firma de asigurari care a ales-o banca). In noiembrie 2017 X sufera un accident de circulatie, in urma caruia isi pierde viata. Din luna urmatoare banca trimite la adresa lui X instiintari de intarzieri la plata ratelor. Mostenitorii legali au depus la banca respectiva documentele din care rezulta ca X este decedat, dar in continuare banca si recuperatorii legali trimit instiintari la adresa lui X. Intrebarea mea este daca banca isi recupereaza prejudiciul de la firma de asigurari sau acest prejudiciu trebuie achitat de mostenitori?
Ultima modificare: Miercuri, 4 Iulie 2018
ellak, utilizator
Cel mai recent răspuns: DenisRif , utilizator 22:31, 4 Iulie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Art. 686 Cod Procedura Civila
Interzicerea executării silite
(1) Dacă debitorul moare înainte de sesizarea executorului judecătoresc, nicio executare silită nu poate fi pornită, iar dacă moare după ce aceasta a fost pornită, ea nu poate fi continuată cât timp moştenirea nu a fost acceptată de către cei chemaţi la moştenire sau, în lipsă, cât timp nu a fost numit, în condiţiile legii, un curator al succesiunii ori, după caz, un curator special pentru executare, în condiţiile art. 58.


Executarea împotriva moştenitorilor
Art. 687 Cod Procedura Civila
Începerea executării contra moştenitorilor
(1) Dacă debitorul moare înainte de începerea executării silite şi se constată că nu există niciun moştenitor acceptant şi nici nu este numit un curator al succesiunii, la cererea creditorului ori a executorului judecătoresc, instanţa de executare va numi de îndată un curator special, până când va fi numit, în condiţiile legii, curatorul succesiunii, dispoziţiile art. 58 aplicându-se în mod corespunzător.

(2) În cazul în care moştenirea a fost acceptată şi există numai moştenitori majori, executarea silită va fi pornită împotriva tuturor, în afară de cazul în care numai unii dintre aceştia sunt chemaţi, de lege ori potrivit voinţei defunctului, să răspundă pentru anumite datorii ale defunctului. Dacă executarea silită este pornită contra tuturor moştenitorilor, aceştia vor fi citaţi, printr-o înştiinţare colectivă, făcută la locul deschiderii moştenirii, pe numele acesteia, cu excepţia cazului în care au ales, cu ocazia dezbaterii succesorale ori chiar ulterior, un alt domiciliu în vederea citării sau un reprezentant al acestora, după caz.

(3) Dacă între moştenitori sunt şi minori sau persoane puse sub interdicţie judecătorească, executarea silită nu va putea fi pornită decât după numirea reprezentanţilor sau a ocrotitorilor legali. Dacă însă după o lună de la moartea debitorului sau de la punerea sub interdicţie judecătorească nu a fost numit reprezentantul sau ocrotitorul legal, creditorul sau executorul judecătoresc va putea cere instanţei de executare numirea unui curator special, până la numirea lui, dispoziţiile art. 58 aplicându-se în mod corespunzător.

DECI PRELUATI DATORIA DACA FACETI SUCCESIUNE...DACA NU LA REVEDERE PLATA
Ultima modificare: Miercuri, 4 Iulie 2018
DenisRif, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In alta ordine de idei cititi cu atentie Contractul Politei de Asigurare ca el insusi poate acoperii riscul nemaifiind nevoie de nicio alta actiune...


Ultima modificare: Miercuri, 4 Iulie 2018
DenisRif, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tata decedat credit neachitat Mihaela Murgoci2017 Mihaela Murgoci2017 Buna seara, Tatal meu a decedat si are un credit dat catre firma de recuperari . Ce se intampla acum ? Multumesc (vezi toată discuția)
Executare silita / mostenire babu2 babu2 Buna ziua. Ma aflu in urmatoarea situatie: Bunica a acumulat datorii la cheltuielile de bloc de circa 3000 ron si a fost actionata in instanta de catre ... (vezi toată discuția)
Girant la banca pentru o persoana care a decedat ulterior Ing3ras Ing3ras Buna ziua, Am nevoie de sfaturile dumneavoastra in urmatoarea problema : Am girant la banca pentru o linie de credit cu un imobil, cel care avea credit a ... (vezi toată discuția)