avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Fratele meu a murit și în urma lui au rămas numai ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Fratele meu a murit și în urma lui au rămas numai datorii, nu a avut niciun bun mobil sau imobil, pe numele lui. Poate fi mama obligată să le plătească?

Fratele meu a murit si in urma lui au ramas numai datorii( rate banci,serviciu telefonie,cablu,internet etc) . Se poate ca mama mea sa fie obligata sa i plateasca aceste datorii in conditiile in care nu a mostenit Niciun bun mobil sau imobil?
Ultima modificare: Marți, 8 Ianuarie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: prettydaniola , utilizator 09:01, 18 Ianuarie 2019
Buna seara. datoria se poate preluar doar in momentul cand cineva din familie face succesiunea imobilului ramas in urma decesului si asi asuma mosterirea la notar .Mosteniti toate bunurile inclusiv datoria. Daca nu faceti succesiunea nu poate sa va faca nimic. Cat despre contractele de telefonie cablu internet se pot inchide foarte usor fara a plati ceva doar datoria pana cand utilizatorul a decedat.
Atentie ca exista posibilitatea ca mostenirea sa fie mai mare decat datoria si atunci veti pierde diferenta de bani
despre ce succesiune vorbesc unii dintre dv cand utilizatorul a spus clar de la inceput ca decedatul nu a avut nimic pe numele lui?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita imobil al tatălui decedat, succesiune nedezbătută Carsteamarius Carsteamarius Buna seara.Am si eu o întrebare daca tatăl meu a decedat în 2011 si acum vreo câțiva ani am primit de la Cec Bank o executare silita pt bunul imobil care ... (vezi toată discuția)
Tata decedat credit neachitat Mihaela Murgoci2017 Mihaela Murgoci2017 Buna seara, Tatal meu a decedat si are un credit dat catre firma de recuperari . Ce se intampla acum ? Multumesc (vezi toată discuția)
Neplata unui credit de nevoi personale scurpin77 scurpin77 Soacra a luat un credit de nevoi personale (fara sa stie sotul ei) acum 10 ani si a platit ratele luna de luna pana când a facut accident vascular si a murit. ... (vezi toată discuția)