avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1020 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Neplata unui credit de nevoi personale
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Neplata unui credit de nevoi personale

Soacra a luat un credit de nevoi personale (fara sa stie sotul ei) acum 10 ani si a platit ratele luna de luna pana când a facut accident vascular si a murit. Dupa 9 ani, primeste socru o instiintare de la o firma recuperatoare ca are de platit 3000 de ron ptr. acest credit de care nu a stiut. El nu a semnat nici un document legat de acest credit si nici nu a girat. Firma recuperatoare a spus ca este bun de plata, deoarece este o lege ce spune ca rudele de gradul 1 mostenesc datoriile celor decedati. Va rog sa ma lamuriti cu aceasta poveste si sa-mi scrieti unde gasesc aceasta lege in codul civil. Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 14:03, 28 Mai 2014
Au dreptate, daca socrul a mostenit-o pe soacra, mosteneste si aceasta datorie.
Acum cat timp a murit soacra ? Pt ca dreptul creditorului de a cere executarea silita chiar si a mostenitorilor.. se prescrie in 3 ani daca nu face niciun demers in a-si recupera banii. Adica nu se poate trezi oricand sa isi ceara dreptul.
Soacra a murit acum 9 ani. Firma de recuperare a trimis prima instiintare la sfarsitul anului 2013. Ce ma sfatuiti sa fac ? Ce drepturi are firma sa ceara ( dupa atatia ani) sa plateasca socrul ?
Nu mai au niciun drept, socrul sa ii ignore total fara explicatii si stat la povesti.
daca se ajunge la cererea firmei la executare silita, veti contesta invocand prescriptia.
Nu cred ca vor mai cere nimic in instanta ca stiu ca vor pierde in final, incearca recuperarea pe cale amiabila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre un apartament - succesiune alinutza87 alinutza87 Buna,tuturor.Am o problema cu apartamentul soacrei mele si anume,soacra este divortata de socru mai bine de 10 ani,din cauza bauturii,nu isi mai platea ... (vezi toată discuția)
Buna ziua.suntem o familie 2 adulti si 2 copii. locuim de 12 ani ... morosa morosa BUNA ZIUA.Suntem o familie 2 adulti si 2copii .Locuim de 12 ani cu soacra care a dobandit casa de la parinti ei cu contract de vanzare cumparare.La inceput ... (vezi toată discuția)
Eroare, sau nu, a notarului public elisabeta propszt elisabeta propszt Acum un an mi-a murit soacra, lasand un testament in favoarea mea si a sotului. actele de intabulare au fost facute pe soacra 1/1 parte. Socrul a murit in ... (vezi toată discuția)