Soacra a luat un credit de nevoi personale (fara sa stie sotul ei) acum 10 ani si a platit ratele luna de luna pana când a facut accident vascular si a murit. Dupa 9 ani, primeste socru o instiintare de la o firma recuperatoare ca are de platit 3000 de ron ptr. acest credit de care nu a stiut. El nu a semnat nici un document legat de acest credit si nici nu a girat. Firma recuperatoare a spus ca este bun de plata, deoarece este o lege ce spune ca rudele de gradul 1 mostenesc datoriile celor decedati. Va rog sa ma lamuriti cu aceasta poveste si sa-mi scrieti unde gasesc aceasta lege in codul civil. Va multumesc anticipat.
Au dreptate, daca socrul a mostenit-o pe soacra, mosteneste si aceasta datorie.
Acum cat timp a murit soacra ? Pt ca dreptul creditorului de a cere executarea silita chiar si a mostenitorilor.. se prescrie in 3 ani daca nu face niciun demers in a-si recupera banii. Adica nu se poate trezi oricand sa isi ceara dreptul.
Soacra a murit acum 9 ani. Firma de recuperare a trimis prima instiintare la sfarsitul anului 2013. Ce ma sfatuiti sa fac ? Ce drepturi are firma sa ceara ( dupa atatia ani) sa plateasca socrul ?
Nu mai au niciun drept, socrul sa ii ignore total fara explicatii si stat la povesti.
daca se ajunge la cererea firmei la executare silita, veti contesta invocand prescriptia.
Nu cred ca vor mai cere nimic in instanta ca stiu ca vor pierde in final, incearca recuperarea pe cale amiabila.