avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Doua contracte de munca la doua firme diferite
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Doua contracte de munca la doua firme diferite

buna ziua,sunt angajata la o firma cu contract de munca cu perioada determinata de 3 luni(din data de 17.06.2013) program de 8 ore/zi,iar din 19.08.2013 doresc sa merg sa mai lucrez si la alta firma tot cu contract de munca si program tot de 8 ore/zi. Incalc vreo lege,este posibil sa lucrez la doua firme,la ambele cu contract de munca si program de 8 ore/zi(mentionez ca la ambele firme se lucreaza in 2 schimburi,iar de la prima firma doresc sa plec dupa cele 3 luni)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:16, 9 August 2013
1.Puteti avea oricate contracte doriti, legea permite acest lucru cat timp posturile ocupate nu intra in conflict prin prevederi speciale. Daca puteti duce doua contracte nu este nici o problema.
Atata timp cat legea nu prevede o durata maxima a muncii prestate in caz de cumul, durata care sa fie depasita prin cele doua norme intregi de munca, este legala angajarea unei persoane in baza a doua contracte individuale de munca cu norma intreaga la doua firme.
O opinie contrara ar incalca dreptul constitutional la munca si cel privind libertatea muncii.

2.Conform Codului fiscal, va trebui sa declarati functia de baza, pentru ca anumite beneficii se acorda numai pentru functia de baza.


@ lloorree
Mesaj reeditat
Forum Dreptul muncii - contract de munca, demisie, salariu si altele
Subiect mai multe detalii va rog

daca nu declar functia de baza ce se intampla?Iar intrarea in conflict prin prevederi speciale la ce anume se refera?(nu detin functii de conducere,sunt un simplu angajat) multumesc

=====

Declararea functiei de baza la un angajator va da dreptul de a beneficia de deducerea personala la acel loc de munca.


p.s.
Incercati sa nu mai deschideti mai multe topicuri care au legatura cu un topic deja deschis.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumul de functii in aceeasi institutie camelot camelot Buna ziua, Am urmatoarele situatii : A) - In cadrul unei institutii publice de cultura, o persoana de la administrativ, cu studii superioare, indeplineste ... (vezi toată discuția)
Contract de munca Grigore Carmen Grigore Carmen Poti avea doua contracte de munca cu norma intreaga, respectiv invatator, unde programul de lucru este 8-12 si inspector de specialitate, unde programul de ... (vezi toată discuția)
Doua contracte de opt ore fiecare nicoletacialacu nicoletacialacu Buna seara tuturor. Ma adresez dumneavoastra in speranta ca poate ma puteti lamuri in legatura cu o situatie mai ciudata. Este vorba de o persoana care are ... (vezi toată discuția)