avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Salar asistent personal suspendat
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Salar asistent personal suspendat

:wassat:Buna seara,sunt confuza si nu imi vine sa cred ce mi s-a intamplat azi cand am mers sa-mi ridic salarul,nu-l mai am din motive ....cine stie lipsa buget la stat,mai bine acceptam indemnizatia si asa mai departe.Sunt, sau am fost, asistent personal cu copilul adult cu dizabilitate grava si cred ca voi ramane fara forme de asigurare de acum incolo.Statul intarzie cu plata salariilor de asistent personal si institutia de care apartinem ne cere sa trecem copila pe plata de indemnizatie,dar atunci ce fac eu,am doar 48 ani si 30 ani vechime si nimic mai mult.Servici nu pot sa-mi iau,nu trebuie sa detailez.....Astept un raspuns ce sa fac?Va multumesc tare mult.
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 22:06, 9 August 2013
Ciudat, intrucat indemnizatia nu difera de salariu decat cu cateva zeci de lei (netul indemnizatiei este de 630 lei, calculati dvs). Atat indemnizatia cat si salariul asistentului personal se asigura de la bugetul local si doar o parte a fondurilor sunt virate de la DGASPC, asa ca daca nu au bani de una, n-ar trebui sa aiba bani nici de cealalta. Banuiesc ca institutia vrea sa faca o mica economie la plata diverselor impozite salariale catre stat. Daca fiica are certificat de incadrare in grad de handicap cu valabilitate permanenta, eu zic sa nu cedati si sa optati pentru indemnizatie, in mod legal n-au cum sa va oblige la asa ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie pentru insotitor handicap gradul 1 floryn70 floryn70 buna ziua .va rog sa-mi raspundeti si mie cumnatul meu are pensie de handicap gradul 1 cu insotitor ,pensia de insotitor o ia soacra mea, sau o lua ,de la ... (vezi toată discuția)
Începând cu 1 ianuarie 2024 cât va fi plata pentru o persoană ... nitulescugabrielasimona nitulescugabrielasimona Începând cu 1 ianuarie 2024 cât va fi plata pentru o persoană cu handicap cu însoțitor? Mulțumesc frumos. (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru cresterea copilului animarsrl animarsrl Buna ziua, O persoana cu handicap grav gradul I, a nascut un copil si doreste sa beneficieze de indemnizatie pentru cresterea copilului in baza Legii ... (vezi toată discuția)