avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1918 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Inselaciune sau nu?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Inselaciune sau nu?

Buna seara.Sora mea a girat cu apartamentul ei un fost coleg de-al ei cu o suma mare de bani in euro si lei la o banca.Acest individ dupa ce s-a vazut cu banii,si-a dat demisia de la locul de munca si a disparut cu familie cu tot din oras.Am facut plingere la parchet,de unde a venit raspuns ca nu este inselaciune,avem angajament de plata semnat de acest individ in fata directorului bancii si inregistrat.Dar tot nu este inselaciune dupa spusele celor de la parchet.Degeaba avem sentinta civila,definitiva si irevocabila pentru recuperarea acestor sume de bani,ca tot nu este INSELACIUNE,atunci cind se considera ca este inselaciune?.Acest individ mai are datorii catre administratia financiara din localitate.Astfel din ratele platite de catre sora mea finantele publice au luat si isi iau parte lor in continuare desi sora mea plateste ratele.Vasazica tot ce depune sora mea rate la banca,finantele publice confisca, si ea ramine cu datorii din ce in ce mai mari.Si toate astea nu sunt INSELACIUNE.Oare cum este posibil asa ceva?.
Conform art.215 Cod Penal alin.1, inducerea in eroare a unei persoane, prin prezentarea ca adevarata a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasa a unei fapte adevarate, in scopul de a obtine pentru sine sau pentru altul un folos material injust constituie inselaciune.


Ultima modificare: Vineri, 9 August 2013
Cabinet individual de avocat „Petrescu C.”, Avocat
Si in ce consta inselaciunea din punctul dvs de vedere?
A cerut imprumutul pentru 6 luni.A dat scris in fata directorului bancii angajament de plata si el fuge dupa ce isi da si demisia, lucra intr-o institutie publica,altfel era socotit dezertor si raspundea penal.Acum sta pe undeva linistit fara sa il doara capul si sora mea se lupta si cu banca si cu finantele publice.Oare nu a premeditat toate acestea?.Chiar nu este inselatorie?. Sora mea are si act incheiat la notar,prin care se obliga sa restituie sumele de bani.Oare chiar nu se mai poate face nimic?.
Ce a determinat-o pe sora dvs sa garanteze imprumutul lui cu apartamentul ei?
s-a plins ca nu se ajunge cu banii,sotia lui nu lucreaza si vroia sa isi aranjeze apartamentul de serviciu primit de la institutia unde lucra.

Alte discuții în legătură

Credit de nevoi personale cu acte false Dinte Dinte Buna seara! As dori sa stiu si eu cine este raspunzator pentru acordarea unui credit de nevoi personale cu acte false? In ce masura poate fi tras la ... (vezi toată discuția)
Poate fi interpretata ca inselaciune? mariusilie mariusilie Cu ceva timp in urma am cumparat niste bunuri cu plata in rate, de la un magazin, contractul de imprumut fiind facut cu o IFN. Fara giranti, fara altceva. ... (vezi toată discuția)
Inselatorie, escrocherie? bluefish40 bluefish40 Problema mea este urmatoarea: in urma cu doi ani de zile am cunoscut o femeie, care la foarte scurt timp a plecat in Africa pe motivul ca are ceva probleme ... (vezi toată discuția)