avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 853 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Credit de nevoi personale cu acte false
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Credit de nevoi personale cu acte false

Buna seara!
As dori sa stiu si eu cine este raspunzator pentru acordarea unui credit de nevoi personale cu acte false?
In ce masura poate fi tras la raspundere ofiterul de credit care a acordat imprumutul si a semnat pe contract, dar si cel care a solicitat imprumutul (acesta din urma oferindu-i o suma de bani ofiterului de credit pentru facilitarea imprumutului) ?

Cel mai recent răspuns: Dinte , utilizator 16:02, 2 Decembrie 2014
Depinde calitatea dvs in a face o plingere si a fi tras cineva la raspundere.
Fiecare raspunde in functie de faptele care se pot retine in sarcina sa. In momentul in care se solicita un credit, se depune un dosar in acest sens, iar banca este obligata sa faca o analiza. In primul rand, analistul verifica daca datele de identificare trecute in cerere corespund actelor prezente la dosar ( copie buletin, adeverinta salariu, etc). De asemenea, se asigura ca dosarul contine toate documentele necesare analizei, conform regulilor interne ale bancii. Ulterior, analistul contacteaza telefonic contabilul sau directorul firmei, ca sa i se confirme ca datele trecute in adeverinta de salariu sunt corecte si reale. Se verifica situatia clientului in bazele de date. Dupa efectuarea acestor verificari, analistul poate dispune aprobarea sau respingerea cererii de credit.
Imprumutul a fost facut de o cunostinta, iar eu vreau sa il reclam pe ofiterul de credit cum ca a facilitat imprumutul, iar banca a trecut cu vederea actele false (altfel nu se poate explica cum s-a acordat acest imprumut).
Intr-un fel as vrea sa il protejez pe cel care a venit cu actele false (cunostinta).
Daca se descopera ca sunt acte false mi-e teama ca e de rau. Cum dovedeste ca l-a mituit pe ofiterul de credit? Si daca ar dovedi tot e furt cu acte false + coruptie (DNA!?). In momentul in care nu va mai returna rata se vor face verificarile si apoi daca gasesc actele false se va cere returnarea intregii sume, care daca nu e platita imediat se cam numeste furt. Banca e cea pagubita si ea hotaraste ce face mai departe. Cea mai sigura solutie e returnarea in avans a imprumutului pana nu se prinde banca. O reclamatie ar pune in miscare tot angrenajul si ma indoiesc ca banca ar fi larga la inima cu ruda dumneavoastra.
Intr-un fel as vrea sa il protejez pe cel care a venit cu actele false (cunostinta).

O sa-l protejati intr-un mare fel :)
ART. 244
Înşelăciunea
1)Inducerea în eroare a unei persoane, prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasă a unei fapte adevărate, în scopul de a obţine pentru sine sau pentru altul un folos material injust şi dacă s-a pricinuit o pagubă, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.
2) Înşelăciunea săvârşită prin folosire de nume sau calităţi mincinoase ori de alte mijloace frauduloase se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani. Dacă mijlocul fraudulos constituie prin el însuşi o infracţiune, se aplică regulile privind concursul de infracţiuni.
3) Impacarea inlatura raspunderea penala
Am inteles...
Dupa cum ma asteptam...
Multumesc pentru raspunsuri. :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

acuzat de inselaciune din cauza unui imprumut nereturnat barbudaniel barbudaniel ]Buna ziua,am o intrebare despre complicitate. Cu ceva timp in urma am ajutat pe cineva sa ia un credit de la o persoana particulara.Sa facut un contract in ... (vezi toată discuția)
Imprumuturi Radulex Radulex Va rog o parere> X este convins de y sa faca un imprumut bancar de aprox 10.000 Euro cu promisiuni, juraminte etc ca in 3 luni da banii inapoi. Creditul este ... (vezi toată discuția)
Tentativa de inselaciune oltul oltul conform noului cod penal tentativa de inselaciune va fi pedepsita? avand in vedere faptul ca impacarea partilor inlatura raspunderea penala (confor NCP) (vezi toată discuția)