avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Reziliere abonament telefon
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Reziliere abonament telefon

buna seara

stiu ca probleme asemanatoare s-au mai dezbatut pe forum, insa nu am intalnit situatia mea:
am incheiat acum 5 luni un abonament pe 12luni cu o firma de telefonie fara insa a beneficia de vreo oferta sau subventie din partea lor.
ce pot face pentru a rezilia contractul fara a plati taxa de reziliere impusa de ei precizand inca o data ca nu am beneficiat de nici o oferta, am semnat doar contractul am primit SIM-ul si atat.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Adolfina Pop , Consultant fiscal 08:19, 10 August 2013
Rezilierea unui contract se poate face doar in baza clauzelor privind rezilierea din acel contract.
Daca in acele clauze exista vreo prevedere prin care rezilierea se poate face daca operatorul nu v-a transmis vreo oferta in decurs de, sa zicem 6 luni si nu 5, atunci contractul s-ar putea rezilia.
Dar nu cred ca exista astfel de clauze de reziliere si o astfel de clauza nu este logic sa fie introdusa intr-un contract de prestari servicii indiferent despre ce fel de servicii este vorba.

La ce fel de "subventii" va referiti? Probabil la reduceri de tarife!
Acestea trebuie sa fie prevazute in contract si pot constitui motiv de reziliere daca acest lucru este inscris la clauzele de reziliere.
Idem cazul "ofertelor" de mai sus.
Cititi cu atentie contractul si vedeti e scrie la capitolul " conditii de reziliere "

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauze abuzive in contract abonament telefonie ContSters159316 ContSters159316 [b] stimati colegi, am urmatoarea situatie :\ persoana juridica are contract abonament cu firma de telefonie pentru un nr de 100 numere si dorim ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract telefonie mobila daniel12 daniel12 am un abonament la [EDITAT] si as vrea sa renunt la el in baza legi care tocmai sa dat am sunat la dansi si miau zis ca trebuie sa platesc suma de 150 euro ca ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract cu firma de telefonie mobila alina240 alina240 Buna ziua, As avea o intrebare daca ma poate ajuta cineva. Avem pe firma un contract cu o firma de telefonie mobila cu un abonament destul de mare.Momentan ... (vezi toată discuția)