avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... CLAUZE ABUZIVE IN CONTRACT ABONAMENT TELEFONIE
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

CLAUZE ABUZIVE IN CONTRACT ABONAMENT TELEFONIE

stimati colegi,
am urmatoarea situatie :
persoana juridica are contract abonament cu firma de telefonie pentru un nr de 100 numere si dorim rezilierea contractului si schimbarea furnizorului de servicii de telefonie ,
in contract clauza de despagubiri zprevede ca daca cer incetarea unilateral, inainte de termen, ma obliga sa platesc : taxa fixa / sim reziliat + contravaloarea abonamentului calculata pana la finele contractului.
legea 161/2010 (1) Sunt considerate clauze abuzive acele prevederi contractuale care:

j) restrâng sau anulează dreptul consumatorului de a denunţa sau de a rezilia unilateral contractul, în cazurile în care:

- comerciantul a modificat unilateral clauzele prevăzute la lit. e);

- comerciantul nu şi-a îndeplinit obligaţiile contractuale;

- comerciantul a impus consumatorului, prin contract, clauze referitoare la plata unei sume fixe în cazul denunţării unilaterale;

deci legea ma scuteste de plata sumelor fixe pt fiecare sim reziliat dearece in contract se face mentiune de un tarif fix / per sim .
dar cu abonamentul cum ramane?
nu ma pot agata de aceeasi lege pt a fi scutita de plata abonamentului?

multumesc.

Cel mai recent răspuns: brendissima , utilizator 14:41, 1 August 2010
Ati pus carul in fata boilor, cum se spune.
Legea va scuteste de plata sumelor fixe pentru fiecare sim, pentru ca acele sim-uri sunt obtinute in baza unui abonament.
Acel abonament este obtinut in baza unui contract, iar prevederile Legii 161/2010 se refera tocmai la clauzele abuzive dintr-un contract.
Reziliati contractul cu sim-uri cu tot fara alte cheltuieli suplimentare.
Ultima modificare: Joi, 29 Iulie 2010
Marcel Mihalache, Avocat
multumesc frumos, astept si alte opinii.
In cazul d-voastra. dispoztiile legii 161/2010 au efect si asupra impunerii obligatiei de plata a abonamentului.
Cu alte cuvinte asa cum spunea si colegul procmarci, denuntati unilateral contractul cu sim-urile si abonamentul fara a fi obligata la plata respectivelor sume fixe(atat simuri cat si abonament).
=D> oke multumesc frumos pentru raspunsuri.
Temeiul juridic despre se care face vorbire, legea 161/2010 se aplica intr-adevar, dar consumatorilor-persoane fizice si nu persoanelor juridice.

S-a discutat despre acest aspect si aici:

www.avocatnet.ro/content/for...

Va trebui sa studiati atent clauzele contractuale si sa gasiti o alta modalitate de abordare a problemei, atat in ceea ce priveste taxa de reziliere cat si eventualele daune-interese.

Alte discuții în legătură

Imposibilitate tehnica transfer responsabilitate abonament telefon prcostin prcostin Buna seara. Detin un abonament pe persoana juridica la Telekom si doresc transferul de responsabilitate catre persoana fizica,eu fiind eligibil avand ... (vezi toată discuția)
Motiv eligibil de reziliere a abonamentului la telefonie mobila proletar proletar Intrebare: Faptul ca operatorul meu de telefonie mobila nu utilizeaza un mujloc (soft) prin care sa ma anunte cand am epuizat minutele alocate prin tipul de ... (vezi toată discuția)
Incetare contract raduaw raduaw Buna,acum cateva luni 1,2 am auzit ca sa introdus o lege in Romania prin care clientul poate renunta la un abonament/contract indiferent daca e incheiat pe ... (vezi toată discuția)