avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contractul Colectiv de Munca la nivel National pe anii ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contractul Colectiv de Munca la nivel National pe anii 2007-2010

Buna ziua,
Conform Contractul Colectiv de Munca la nivel National pe anii 2007-2010, art . 51 , angajatorul in afara de ajutoarele prevazute de lege, la care au dreptul, salariatii vor
beneficia si de urmatoarele ajutoare:
c) un salariu mediu pe unitate, platit de aceasta mamei, pentru nasterea fiecarui copil;
daca mama nu este salariata, sotul acesteia beneficiaza de plata unui salariu mediu pe
unitate;
Intrebarea mea este urmatoarea : unitatea (srl) in care lucrez trebuie sa se supuna si acestui contract colectiv de munca? Este obligata sa imi plateasca aceasta "prima de nastere " ?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:59, 17 Martie 2009
Daca unitatea nu are CCM atunci se supune CCM incheiat la nivel de ramura iar daca nici acesta nu exista se supune CCMUNN pe anii 2007-2010. Deci este obligat angajatorul a va plateasca "prima de nastere".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prima de nastere de la angajator nikoly nikoly buna seara.eu si sotul meu lucram la aceasi societate si vrem sa stim daca vom primim amandoi bani,daca trebuie sa facem 2 cereri pentru a obtine prima de ... (vezi toată discuția)
Salar mediu pe unitate pt. nasterea copilului ContSters57911 ContSters57911 Buna ziua, va rog sa ma indrumati ce pot face in acest caz: am solicitat acel salar mediu pe unitate pt. nasterea copilului, in luna mai, insa pana in prezent ... (vezi toată discuția)
Premiu de nastere aabbcc aabbcc buna ziua. am si eu o nelamurire si nicicum nu ma pot face inteleasa in fata angajatorului. lucrez la stat si auzisem si eu, fiind insarcinata, ca in ... (vezi toată discuția)