Bună ziua
1.Dacă aș semna un acord scris cu firma pentru care lucrez prin care să îmi exprim acceptul de a da din salar o sumă de x lei firmei, sumă ce ar reprezenta contravaloarea unui bun dispărut din culpa mea(să zicem), firma ar mai avea probleme cu legea că nu mi-a remunerat corect salarul?
2.Dacă sunt cercetat disciplinar pentru absențe nemotivate și nu am mai avut abateri disciplinare, ba din contră am avut o conduită exemplară în firmă patronul poate dispune desfacerea contractului de munca disciplinar?Dacă da o să mai beneficiez de indemnizația de șomaj în urma acestei decizii?
3.Cum am putea desface contractul de muncă astfel încât eu să beneficiez de indemnizația de șomaj iar firma să nu fie afectată în nici un fel?Menționez că în mod normal nu ar avea motive obiective să facă concedieri(personal există, puncte de lucru nu s-au închis, firma nu se reorganizează)?
Mulțumesc anticipat de consultanța oferită
1.daca semnati un acord, platiti paguba; firmei nu i se poate imputa decat in situatia cand va retine abuziv din salariu.
2.puteti fi cerectat disciplinar si concediat pentru absente nemotivate potrivit Codului Muncii
3.benefiaciati de indemnizatie de somaj doar atunci cand concedierea se face potrivit Codului Muncii din vina angajatorului.
În cazul în care voi fi concediat pe motive de disciplină a muncii( în cazul meu 5 absen?e nemotivate dar încă nu am primit notificarea în scris, doar am aflat telefonic de la administratorul firmei acest fapt) voi mai benficia sau nu de ?omaj?
Men?ionez că absen?ele nemotivate le-am făcut ca urmare a refuzului de a lucra într-un program de 12/24 precum ?i deoarece angajatorul mi-a încălcat drepturile prevăzute prin contractul de muncă
La întocmirea unei comisii de disciplină ce membrii trebuie să aibă acea comisie, în sensul ca trebuie să existe o persoană neutră care nu face parte din fimă(de exemplu reprezentant ITM sau un avocat/consilier pe dreptul muncii) ?i de asemenea pot veni la cercetarea disciplinară cu un mediator pe probleme de muncă(un avocat de exemplu care va avea rolul de mediator)?
Mul?umesc de răspunsuri
De asemenea dacă comisia de disciplină nu a fost corect întocmită de către angajator, precum nici documenta?ia conform codului muncii, angajatorul are obliga?ia de a mă reprimii la muncă sau nu precum ?i dacă eu pot refuza cercetarea disciplinară invocând acest motiv(întocmirea unei comisii de disciplină neconforme)
Absente nemotivate
lidiaf
avem un angajat care nu a mai venit la munca din 04.04.2014, s-a certat cu sefu si nici nu a venit sa-si scrie demisia; cum pot sa-i desfac contractul de munca ... (vezi toată discuția)