avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 946 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale radiere sediu social de la o adresa
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

radiere sediu social de la o adresa

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns in urmatoarea problema: am inchiriat apartamentul unei firme care si-a stabilit aici sediul social pe baza unui contract de inchiriere in prezent expirat. Intre timp, firma s-a mutat, dar administratorul nu vrea sa-si schimbe sediul social. Eu am o firma cu sediul social in alta parte pe care doresc sa i-l mut in acest apartament. La ONRC mi s-a spus ca singura optiune e sa dau firma in judecata. Va rog sa-mi spuneti cum pot sa procedez. Va multumesc
Ultima modificare: Marți, 17 Martie 2009
papaya, utilizator
Cel mai recent răspuns: papaya , utilizator 18:09, 17 Martie 2009
Putei sa schimbati sediul social in apartamentul in cauza chiar daca mai exista o alta societate
Art. 17 lg 31/1990
(2) La acelasi sediu vor putea functiona mai multe societati, daca este indeplinita cel putin una dintre urmatoarele conditii:
a) imobilul, prin structura lui, permite functionarea mai multor societati in incaperi diferite;
b) cel putin o persoana este, in conditiile legii, asociat in fiecare dintre societati;
c) daca cel putin unul dintre asociati este proprietar al imobilului ce urmeaza a fi sediul societatii.

Mi se pare absurd totusi ca sediul social al acestei firme sa ramana aici avand in vedere ca nu mai exista un contract de inchiriere valabil. In afara de a da firma respectiva in judecata, nu exista nici o modalitate de a radia acest sediu social?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sediu social comun pt 2 firme ContSters56412 ContSters56412 Buna ziua. Am urmatoarea problema: Doresc sa imi stabilesc sediul social intr-un apartament inchiriat, am acordul proprietarului, dar fostul chirias inca ... (vezi toată discuția)
Doua firme, acelasi sediu social? clepsidra clepsidra stiu ca e posibil sa fie doua sau chiar trei firme la aceeasi adresa (vorbind despre sediile lor, nu puncte de lucru). dar as fi interesata sa stiu care sunt ... (vezi toată discuția)
Doua firme la aceeasi adresa ? nicol_stnn nicol_stnn Buna ziua, intampin urmatoarea problema, vreau sa infiintez o firma pe caen 6202 ca sa pot incheia un contract, problema este ca as dori sa folosesc ca si ... (vezi toată discuția)