avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Refuz angajator plata salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Refuz angajator plata salariu

deoarece eram inca in concediu medical, vineri 9 august mi-am trimis fiica sa-mi ridice drepturile banesti cu o imputernicire scrisa si semnata de mine. desi o astfel de situatie a mai avut loc cel putin de doua ori in aceea firma, o angajata care de fapt nici nu are contract de munca si un consilier marketing care se ocupa cu plata salariilor, au refuzat sa-i inmaneze fiicei mele, salariul meu. fiica le-a spus ca s-a mai procedat si in alte randuri la fel iar aceste doua persoane i-au spus ca fara o imputernicire de la un notar autorizat, nu se poate!
mentionez ca am lucrat doua sambete in aceea firma, cate 6 ore in fiecare dar si pe 24 iunie si nu am fost platita suplimentar desi am semnat in condica de prezenta si sunt prinsa si pe camera de filmat. mi s-a spus ca unei persoane angajate in functie de raspundere, nu i se platesc ore suplimentare! sunt administrator, acolo. astazi m-am suparat foarte tare si pentru toate nedreptatile pe care mi le-au facut, am trimis demisia pe mail, semnata!

luni am sa merg sa-mi iau singura salariul si ma tem ca nu mi-l vor da.
ce pot sa fac sa-mi iau totusi salariul luni? pana la a ajunge la tribunal! am foarte mare nevoie de bani! pot depune plangere la politie pentru refuzul lor? ma poate ajuta politia in asemenea caz/
stiu ca pot depune plangere la itm dar pana rezolva acestia situatia, eu am facturi de platit, mancare de cumparat...si-apoi, daca patronul se incapataneaza, chiar daca e inconstient cat de mult rau isi face, s-ar putea sa-i mai vad dupa un an, cand s-ar termina procesul!
ce pot sa fac?
multumesc frumos!
luena
Cel mai recent răspuns: lumifatu , utilizator 16:51, 10 August 2013
Cred ca puneti cumva carul inaintea boilor.
Au procedat corect cerand o imputernicire notariala.
Mergeti luni si solicitati plata salariului.
Depinde cate zile au trecut de la data la care ar fi trebuit achitat salariul conform contractului de munca.
Legal,daca salariul nu s-a ridicat de catre salariat,societatea are obligatia sa predea salariul la banca,cu titlul de salarii neridicate si in baza cererii dvs.scot salariul si il achita.
Asta poate dura 1-2 zile.
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 August 2013
Contabilitate sector 4 evoCONTA, Contabil
vineri a fost zi de salariu.
si totusi au dat salariul altei angajate, sorei acesteia prin imputernicire scrisa si semnata da angajata. atunci s-a putut, acum de ce nu se mai poate? si daca este asa cum spuneti, care ar fi articolul prin care o ruda de gr.I a unui slariat aflat in incapacitate temporara de munca, nu poate ridica drepturile banesti ale salariatului?
Potrivit art.167 (1) C.mun., salariul se plăteşte direct titularului sau persoanei împuternicite de acesta.

Persoana împuternicită de salariat să încaseze salariul se va legitima printr-o procură autentică specială sau generala.

Cititi mai mult aici :
www.avocatnet.ro/content/for...

www.avocatnet.ro/content/for...
deci, este obligatoriu sa am o procura notariala sau este legala si imputernicirea scrisa si semnata de mine ca-mi imputernicesc fiica sa-mi ridice salariul?
astia nu vor sa-mi dea salariul, cred, indiferent de situatie. dar trebuie sa stiu daca ei fac un abuz in cazul in care si imputernicirea scrisa si semnata de mine este valabila!
multumesc
In general , se solicita procura notariala.

Alte discuții în legătură

Ridicare drepturi salariale rrobert rrobert Mi-am dat demisia cu preaviz. Intucât nu am posibilitatea să mă duc la fosta firmă să-mi ridic drepturile salariale (intre timp m-am angajat în altă ... (vezi toată discuția)
Dosar penal Velica Rodica Velica Rodica Am depus o plangere la politie impotriva vecinei mele care a intrat in curtea mea fara acordul meu si m-a lovit lasandu-mi numeroase urme pe corp , fapt pentru ... (vezi toată discuția)
Valabilitate procura ridicare pensie gm_mg gm_mg Ca fiu, am o procura generala din partea mamei, autentificata notarial. Posta romana, printr-o circulara interna, recunoaste procura numai pentru 18 luni, ... (vezi toată discuția)