avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... dosar penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

dosar penal

Am depus o plangere la politie impotriva vecinei mele care a intrat in curtea mea fara acordul meu si m-a lovit lasandu-mi numeroase urme pe corp , fapt pentru care am si certificat medico-legal si un martor. Acest lucru s-a intamplat acum o luna de zile. M-am interesat la politie despre mersul anchetei si mi s-a spus un singur lucru: ca dosarul se afla la parchet. Pentru ca sa-i cer daune morale acestei persoane, trebuie sa-mi angajez un avocat, este nevoie sa depun o plangere si la judecatorie, sau se sesizeaza din oficiu ?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 15:18, 26 Septembrie 2010
Nu va trebuie obligatoriu avocat, dar este recomandabil si necesar. Nu mai este nevoie de o alta plangere sau actiune la judecatorie, ci parchetul va dispune sau nu trimiterea vecinei in judecata pentru violare de domiciliu si loviri sau alte violente.Trebuie sa va constituiti parte civila pana la primul termen de judecata cu procedura completa.Eu cred ca deja ati facut acest lucru prin plangerea depusa.
Mult succes.
Nu este nevoie sa depuneti o alta plangere la judecatorie pentru ca infractiunile pentru care actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate se adreseaza politiei sau parchetului.Prin urmare procurorul va decide daca plangerea dvs este sau nu intemeiata si va trimite dosarul la instanta de judecata sau nu dupa cum va aprecia in urma analizarii probatoriilor.
Daca nu v-ati constituit parte civila mai aveti inca timp sa o faceti , asa cum v-am explicat intr-un raspuns dat anterior aici:
www.avocatnet.ro/content/for...

In privinta avocatului ramane la aprecierea dvs.daca va descurcati singura sau nu, dar am senzatia ca nu ,din moment ce puneti aceleasi intrebari de mai multe ori.:rtfm:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fiind singura cu doi copii minori acasa o vecina a intat in curtea mea si m-a lovit Velica Rodica Velica Rodica Pe data de 28 august 2010 la ora 21.30 in timp ce ma aflam in curtea casei mele impreuna cu cei doi copii minori ai mei o vecina se afla cu trei caini pe ... (vezi toată discuția)
Furt calificat sevilla28 sevilla28 daca am depus plangere la politie si plangere penala la parchet in care ma constitui parte civila si am primit raspuns de la parchet ca plangerea a fost ... (vezi toată discuția)
Violarea de domiciliu cipriang4s cipriang4s buna seara! am fost lovit si eu si sotia in curte la mama de 2 indivizi cu scanduri, eu am obtinut certificat medico legal de 6 zile si sotia de 5 zile ce pot ... (vezi toată discuția)