avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 372 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Dosar de retrocedare CEDO
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Dosar de retrocedare CEDO

Buna ziua! Am si eu 2 intrebari:
1) S-a publicat vreo Decizie din partea C.E.D.O cu privire la "Legea Proprietatii" 165/2013 in urma expirarii Hotararii Pilot data impotriva Romaniei?
Ma intereseaza daca punctul de vedere al C.E.D.O este favorabil sau nu, fata de noua lege "Ponta" (pentru ca am un dosar la C.E.D.O impotriva Romaniei, si nu vreau sa continui judecata acolo, nu vreau sa "beneficiez" de noua lege).
2) S-a reluat judecata dosarelor depuse la C.E.D.O impotriva Romaniei dupa ridicarea Hotararii Pilot si aparitia Legii 165/2013?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: mariaextra , utilizator 02:05, 11 August 2013
Stimat forumist,

1. Până la momentul de față nu cunosc, deși cercetez în mod curent, o decizie/hotărâre legată de astfel de cauze. Evident, vorbesc despre cele încadrabile în procedura-pilot, multe suspendate de CEDO, a căror rezolvare o urmărim cu toții.

2. Nu am informații sigure despre reluarea procedurii.

CEDO are următoarea practică în ceea ce privește astfel de cauze: se așteaptă un anumit timp pentru a se vedea modul soluționării cauzelor pe plan intern, după schimbarea legilor.

La o dată ulterioară, Curtea va alege anumite cazuri pentru a se pronunța, iar soluția dată va intens mediatizată, deoarec va fi creatoare de jurisprudență pentru următoarela cauze.

În acest moment, am văzut anumite documente ale CEDO din care reiese un stand-by până la un moment ales tot de ei.

Din păcate, mai mult nu vă pot spune, CEDO fiind destul de secretoasă în această privință.

Promit, însă, că vă voi expune orice noutate interesantă.

Cu stimă.
Va multumesc foarte mult pentru raspuns! Astept cu interes noutatile care vor mai aparea pe viitor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reluarea judecarii la cedo vclara2012 vclara2012 Buna ziua! As dori sa stiu daca s-a reluat judecarea la C.E.D.O a cauzelor aflate pe rolul instantelor, dupa Hotararea Pilot din 12 Oct. 2010 impotriva ... (vezi toată discuția)
Care este procedura în cazul restituirilor imobilelor naționalizate? ce este de fãcut pe plan intern și la cedo? hdm hdm - daca am facut plangere la C.E.D.O. in anul 2012, pe fondul L.10/2001 si am primit confirmarea primirii plangerii, dar cazul inca nu a fost judecat, eu pot ... (vezi toată discuția)
Soarta dosarului meu depus la cedo dupa adoptarea legii 165/2013 clara2013 clara2013 Buna seara! Va rog sa ma ajutati cu niste raspunsuri. Am reclamat Statul Roman la CEDO, in baza legii 10/2001, in febr. 2010. Am primit nr. de inregistrare si ... (vezi toată discuția)