avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Reluarea judecarii la CEDO
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Reluarea judecarii la CEDO

Buna ziua!
As dori sa stiu daca s-a reluat judecarea la C.E.D.O a cauzelor aflate pe rolul instantelor, dupa Hotararea Pilot din 12 Oct. 2010 impotriva Romaniei si dupa aparitia legii 165/2013 (Legea Proprietatii Ponta).
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: andreigrigoriu , moderator 14:14, 13 Ianuarie 2014
Din cate cunosc eu nu s-au reluat judecatile in aceste cauze.
Stimat forumist,

Este dificil de explicat, dar voi încerca.

1. În privința termenului de grație acordat României, acesta a fost epuizat, din acest punct de vedere, judecarea cazelor de proprietate putând fi considerat ca reluată;

2. Totuși, până acum, nu s-a pronunțat nici o decizie/hotărâre în privința problemelor de restituire a proprietăților care pot fi încadrate ca similare celor pentru care a fost declanșată procedura-pilot.

De ce?

Curtea Europeană a Drepturilor Omului, în această speță aparte, va proceda în felul următor: va amâna pronunțarea în cauzele respective, analizând totodată modul în care noul mecanism al despăgubirilor ales de Statul Român este sau nu funcțional.

În funcție de rezultatul acestei analize, la o anumită dată, Curtea va da o Decizie de principiu în care se va pronunța asupra măsurilor luate de Guvern în ceea ce privește Hotărârea - pilot.

Respectiva decizie va fi constitui o jurisprudență de urmat pentru toate cauzele asemănătoare, de aceea, în ceea ce o privește, va fi făcută o publicitate masivă, atât de CEDO, cât și de alte instituții.

Prin urmare, rămâne să așteptăm, momentan. Promit, însă, să vă informez special despre poziția CEDo, îndată ce va fi făcută publică.

Cu stimă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar de retrocedare cedo mariaextra mariaextra Buna ziua! Am si eu 2 intrebari: 1) S-a publicat vreo [u]Decizie din partea C.E.D.O[/u] cu privire la \\"Legea Proprietatii\\" 165/2013 in urma expirarii ... (vezi toată discuția)
Care este procedura în cazul restituirilor imobilelor naționalizate? ce este de fãcut pe plan intern și la cedo? hdm hdm - daca am facut plangere la C.E.D.O. in anul 2012, pe fondul L.10/2001 si am primit confirmarea primirii plangerii, dar cazul inca nu a fost judecat, eu pot ... (vezi toată discuția)
Soarta dosarului meu depus la cedo dupa adoptarea legii 165/2013 clara2013 clara2013 Buna seara! Va rog sa ma ajutati cu niste raspunsuri. Am reclamat Statul Roman la CEDO, in baza legii 10/2001, in febr. 2010. Am primit nr. de inregistrare si ... (vezi toată discuția)