avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cat ar trebui sa cer daune ? Concediere abuziva
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cat ar trebui sa cer daune ? Concediere abuziva

buna ziua
am urmatoarea speta
in luna mai am fost concediat pe art 65- pierderi semnificative pe anul 2012
in iunie am contestat in instanta decizia
in iulie pe site-ul m.finante sc la care lucram apare cu un pprofit de 49 000 ron pentru anul 2012 cu un numar de 2 angajati
acum - am urmatoarele 2 probleme
1. faptul ca societatea in anul 2012 este pe plus - rezulta ca motivul invocat in concediere este anulat
2. numar de 2 angajati ai sc imi aprinde urmatorul bec- angajatorul , care in anul 2011 avea functia de director general - in anul 2012 se pare ca si-a dat demisia dar in 2013 cand a semnat decizia de concediere a semnat tot cu functia de director general- functie pe care - cf cu m finantelor nu o mai are - el ar fi trebuit sa semneze cu functia de administrator sc pe care o are ca de este patron
acum . avand aceste 2 "perle" realizate cam la cat ar trebuii sa se ridice despagubirile astfel ca instanta sa le acorde - ca teoretic pot cere si 1 mil de euro ca sigur nu-i vad
va multumesc
Ps. celalalt angajat care apare pe siteul min finantelor a fost si el concediat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:31, 10 August 2013
Cuantificarea prejudiciului moral nu este supusa unor criterii legale de determinare, daunele morale stabilindu-se prin apreciere, ca urmare a aplicarii criteriilor referitoare la consecintele negative suferite de cei in cauza, in plan fizic, psihic si afectiv, importanta valorilor lezate, masura in care acestea au fost lezate, intensitatea cu care au fost percepute consecintele vatamarii etc.

Evaluarea daunelor morale presupune examinarea, in principal a unor criterii referitoare la consecintele suferite pe plan fizic si psihic, expunerea la dispretul public, atingerea grava adusa onoarei si demnitatii, sentimentul de frustrare etc, daunele morale reprezentand compensatia datorata pentru atingerea adusa valorilor care definesc personalitatea umana, valori care se refera la existenta fizica a omului, la sanatatea si integritatea corporala, la cinste, la demnitate, onoare, prestigiul profesional si alte asemenea valori.

Stabilirea cuantumului prejudiciului nepatrimonial (dauna morala) implica o operatiune de estimare facuta de catre instanta judecatoreasca investita cu o astfel de cerere. Astfel, instanta se va pronunta, in functie de toate probele admise, daca cererea referitoare la daunele morale suferite este intemeiata, iar daca constata indeplinite conditiile de tragere la raspundere, admitand o astfel de cerere, se va pronunta si asupra cuantumului daunelor morale la care are dreptul persoana prejudiciata.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acuzatii mincinoase alexandra simion alexandra simion Stiti care e procedura pentru a putea da pe cineva in judecata pentru acuzatii mincinoase si ruinarea reputatiei? (vezi toată discuția)
Vătămare corporală ADRIANN2017 ADRIANN2017 BUNA ZIUA,va rog sa imi raspundeti:daca un tip ma lovit cu pumnul in gura si mi-a spart buza din dreapta jos si un dinte de sus din fata,cam cati bani a-s ... (vezi toată discuția)
Furt intelectual , furt de clienti Liora Liora Buna ziua. Care sunt daunele pe care le pot cere pentru furt intelectual si comercilalizare de produse asupra carora nu exista niciun drept? Multumesc (vezi toată discuția)