avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... pensie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

pensie

Problema-
Ce se intampla in situatia in care Casa de Pensii refuza acoradrea unor sporuri (grupa de munca/spor de noapte) pentru motivul ca adeverinta depusa nu poarta stampila arhivelor nationale, iar in cartea de munca aceste sporuri nu sunt trecute. Ce sanse exista in instanta pentru anularea deciziei de pensionare si recalcularea pensiei ?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 17:01, 17 Martie 2009
Intrebarile dvs. sunt de stricta specialitate si va sugerez sa intrati pe www.pensiiprahova.ro unde veti primi raspunsuri competente de la cei care chiar solicita astfel de documente.
Presupun ca va referiti la recalcularea pensiei, conform O.U.G. nr. 4/2005. In acest caz, adeverinta trebuie sa respecte conditiile de forma si fond prevazute la pct. VI din anexa acestei ordonante.

In privinta sporurilor pentru munca prestata in timpul noptii, adeverinta trebuie sa fie intocmita conform anexei Ordinului nr. 687/2006, in mod imperativ.

Deci, sporul pentru munca prestata in timpul noptii si activitatea prestata in grupe de munca nu pot fi trecute in aceeasi adeverinta, adeverinta care, de altfel, nu poarta nici stampila emitentului.

Opinia mea este ca nu aveti sanse sa castigati acest proces.
Ultima modificare: Marți, 17 Martie 2009
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sporul pentru munca prestata in timpul noptii Doina Elena Doina Elena Va rog sa imi spuneti daca sumele platite pe statul de plata pentru ore de noapte, in perioada 1979-1990, au facut parte din baza de calcul pentru contributia ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie- plata pe post ika ika Buna ziua, Am primit decizia de pensionare in data de 02.06.2009,in data de 04.06.2009 am depus la CJP bz, o adeverinta cu salariile brute incasate lunar ... (vezi toată discuția)
Adeverinta spor de noapte Eva_56 Eva_56 recalcularea punctajului mediu anual avand in vedere indemnizatiile si sporurile de care am beneficiat in perioada 01.02.1988-01.04.2001 in baza adeverintei ... (vezi toată discuția)