avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Adeverinta spor de noapte
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Adeverinta spor de noapte

recalcularea punctajului mediu anual avand in vedere indemnizatiile si sporurile de care am beneficiat in perioada 01.02.1988-01.04.2001 in baza adeverintei eliberata de angajator care cuprinde veniturile brute si cuantumul contributiei suportate de subsemnatul mi-a fost refuzata de Casa de Pensii pe motiv ca nu este trecut temeiul legal. Face referire directa la sporul de noapte care in opinia mea era reglementat de L57/1974 art.72.
Exista posibilitatea sa-mi recuperez drepturile retroactiv (01.10.2010 data iesirri la pensie)?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 21:56, 29 Martie 2011
Eva_56 a scris:
recalcularea punctajului mediu anual (...) mi-a fost refuzata de Casa de Pensii pe motiv ca nu este trecut temeiul legal. Face referire directa la sporul de noapte care in opinia mea era reglementat de L57/1974 art.72.

Casa de pensii a procedat legal. Pentru sporul de noapte angajatorul trebuia sa emita adeverinta conform Ordinului nr. 687/2006 pentru aprobarea Procedurii privind modul de eliberare a actelor doveditoare ale sporului pentru munca prestata in timpul noptii si de valorificare a acestuia in procesul de stabilire si/sau de recalculare a drepturilor de pensie.

Eva_56 a scris:
Exista posibilitatea sa-mi recuperez drepturile retroactiv (01.10.2010 data iesirri la pensie)?

Nu, intrucat nu ati depus la casa de pensii adeverinta emisa potrivit Ordinului nr. 687/2006.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sporul pentru munca prestata in timpul noptii Doina Elena Doina Elena Va rog sa imi spuneti daca sumele platite pe statul de plata pentru ore de noapte, in perioada 1979-1990, au facut parte din baza de calcul pentru contributia ... (vezi toată discuția)
Spor de noapte anda.i anda.i Buna ziua , va rog ajutati-ma cu un raspuns necesar pentru completarea adeverintei de recalculare a pensiilor . Care este cadrul legal de acordare a ... (vezi toată discuția)
Luarea in calculul pensiei de invaliditate a sporului de noapte AmedeoP AmedeoP Am 43 de ani si sunt de astazi cand am primit decizia de pensionare pensionar datorita bolii (scleroza multipla), pensionar. Am fost salariat fara intrerupere ... (vezi toată discuția)