Buna ziua,urmaresc site-ul de mult din pura curiozitate si nu am avut nevoie de o parere avizata,PANA ACUM...Fata mea,in varsta de 14 ani si cu inca o prietena de aceeasi varsta,au fost acostate pe strada de o ,,domnisoara",care dupa ce le-a impuiat capul cu prostii despre o firma de foto-modele,le-a convins sa mearga cu ea la un birou in apropiere...cu toate ca am educat-o in privinta socializarii cu persoane straine (sau cel putin asa am crezut,se pare) fata mea si cu prietena ei s-au dus la biroul respectiv,unde o alta ,,domnisoara" binevoitoare le-a umplut capul cu tot felul de contracte,contra unor sume de bani,pe care urmau sa le incheie...DAR,pt a putea beneficia de acele contracte,trebuiau sa plateasca o asa zisa taxa de 70 ron (saptezeci ron)...neavand aceasa suma la ele,fata mea si prietena ei,au fost convinse de ,,domnisoara" de la birou sa plateasca un ,,AVANS" pt acea taxa de inscriere,mai exact fata mea a platit suma de 10 ron (zece ron) iar prietena ei suma de 20 ron (douazeci ron) pt care au primit cate un bon fiscal atasat de un flyer,si au fost puse sa semneze o foaie gen A 4,in care era scris numele fiecarei fata,adresa de FB si ca sant obligate sa anunte daca isi schimba culoarea parului...Întrebarea mea este daca eu pot face plangere la politie sau la OPC sau daca-i pot da in judecata,pt motivul ca au pacalit si convins niste copii sa le plateasca o suma de bani,tinand cont de faptul ca sant minore (14 ani)...si nu sant capabile sa i-a o asemenea decizie...În speramta ca m-am facut inteles,astept un raspuns avizat...multumesc anticipat si un weekend placut.
Vad ca toata lumea citeste dar nimeni nu vrea sa ma ajute cu un sfat,sa ma indrume sau sa-mi dea o parere simpla,normala...nu vreau decat sa stiu daca procedez bine facand plangere la politie sau OPC sau ce pot face mai departe...sau daca intradevar este inselatorie sau doar asa gandesc eu...multumesc si astept pareri.
Din pacate aceasta inselatorie este veche si s-a tot scris despre ea. Se pare ca politia nu a reusit sa ii puna capat.
Mergeti si Dvs si depuneti plangere..... poate se intampla de data asta.
Multumesc frumos de sfat...Totusi sant curios daca este legal sa acosteze copii singuri,pe strada si sa le ceara bani pt asa ceva...poate este cineva care ma poate lamuri.
Legea nu prevede o sanctiune pentru simpla acostare a unor persoane pe strada, indiferent de varsta lor.
Poate va lamureste in schimb art 215 din Codul penal care suna cam asa: Inducerea în eroare a unei persoane, prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasă a unei fapte adevărate, în scopul de a obţine pentru sine sau pentru altul un folos material injust şi dacă s-a pricinuit o pagubă, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 12 ani.
Multumesc frumos pt raspuns BPCS...nu ma ajuta cu nimic,decat ma face sa-mi aduc aminte ce legi de [EDITAT - pct. 2.1. regulament] avem,care nu fac altceva decat sa incurajeze infractionalitatea...sa inteleg ca ,,domnisoara" respectiva avea tot dreptul sa le acosteze de pe strada si sa le ,,convinga" sa plateasca un avans,fara instiintarea parintilor??!!!...mai mult de atat,sant curios,daca fata mea si prietena ei aveau la ele,prin absurd,suma de 500 ron si ,,domnisoara" reusea sa le ,,convinga" ca TREBUIE sa plateasca suma respectiva si ele plateau,eu nu puteam sa i-au nici-o masura legala?!!!