avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Inselatorie copil de 14 ani
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Inselatorie copil de 14 ani

Buna ziua,urmaresc site-ul de mult din pura curiozitate si nu am avut nevoie de o parere avizata,PANA ACUM...Fata mea,in varsta de 14 ani si cu inca o prietena de aceeasi varsta,au fost acostate pe strada de o ,,domnisoara",care dupa ce le-a impuiat capul cu prostii despre o firma de foto-modele,le-a convins sa mearga cu ea la un birou in apropiere...cu toate ca am educat-o in privinta socializarii cu persoane straine (sau cel putin asa am crezut,se pare) fata mea si cu prietena ei s-au dus la biroul respectiv,unde o alta ,,domnisoara" binevoitoare le-a umplut capul cu tot felul de contracte,contra unor sume de bani,pe care urmau sa le incheie...DAR,pt a putea beneficia de acele contracte,trebuiau sa plateasca o asa zisa taxa de 70 ron (saptezeci ron)...neavand aceasa suma la ele,fata mea si prietena ei,au fost convinse de ,,domnisoara" de la birou sa plateasca un ,,AVANS" pt acea taxa de inscriere,mai exact fata mea a platit suma de 10 ron (zece ron) iar prietena ei suma de 20 ron (douazeci ron) pt care au primit cate un bon fiscal atasat de un flyer,si au fost puse sa semneze o foaie gen A 4,in care era scris numele fiecarei fata,adresa de FB si ca sant obligate sa anunte daca isi schimba culoarea parului...Întrebarea mea este daca eu pot face plangere la politie sau la OPC sau daca-i pot da in judecata,pt motivul ca au pacalit si convins niste copii sa le plateasca o suma de bani,tinand cont de faptul ca sant minore (14 ani)...si nu sant capabile sa i-a o asemenea decizie...În speramta ca m-am facut inteles,astept un raspuns avizat...multumesc anticipat si un weekend placut.
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 13:41, 12 August 2013

djleon a scris:
este legal sa acosteze copii singuri,pe strada si sa le ceara bani pt asa ceva

Nu este legal sa acosteze minori sau adulti pe strada si sa le ceara bani, mai ales cand e “pacaleala”. Gestul respectivelor femei intra in continutul (sa zic asa) infractiunii de inselaciune. Pentru a fi pedepsita fapta trebuie sa faceti plangere la politie, politistii cerceteaza si - poate - descopera faptasele si le vor deschide dosar penal.

Singurul lucru pe care il puteti face este sa reclamati fapta, pentru ca fetele au fost inselate, iar faptul ca sunt minore va fi considerat (probabil) ca fiind circumstanta agravanta cand (sau daca) faptuitoarele vor fi descoperite si aduse in fața instantei de judecata. Cand vor ajunge in faza de judecata - sau in faza de mediere, eventual - ca parte vatamata va constituiti parte in proces si cereti banii inapoi. In plangerea catre politisti veti scrie ca aveti pretentii sa fie restituita suma.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inselatorie agentie modele Ana_dana Ana_dana Buna ziua, Am fost inselata de o agentie de modele din Bucuresti. Mai exact acum mai multe luni am fost acostata in zona Universitate de o persoana care in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am si eu o nelamurire ...autodiscriminarea, pe proprietatea ... CristinaMaria01 CristinaMaria01 Buna ziua! Am si eu o nelamurire ...Autodiscriminarea, pe proprietatea personala(in casa mea,in curtea mea) poate fi interpretata de o terța persoana care ... (vezi toată discuția)
Prietena mea are mana in ghips-consecinte penale? Mari20 Mari20 buna ziua... va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns... acum 3 zile m-am certat cu prietena mea.din motivele ei d gelozie. si a inceput sa fie ... (vezi toată discuția)