avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Desfiintarea postului de bibliotecar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Desfiintarea postului de bibliotecar

Sunt bibliotecara de 17 ani si mi s-a desfiintat postul, printr-o hotarare a consiliului local, conform OUG. 77/2013, mentionez ca postul de bibliotecar este post unic, este legala hotararea? Iar daca nu este, care sunt caile de urmat?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:38, 10 August 2013
Potrivit OUG nr.77/2013:
Art. 1. - (1) La data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta se desfiinteaza posturile vacante la:
a) ministere;
b) institutiile si autoritatile publice aflate in subordinea, sub autoritatea sau in coordonarea Guvernului ori a ministerelor, indiferent de modul de finantare;
c) institutiile si autoritatile publice finantate integral sau partial din bugetul asigurarilor sociale de stat si/sau din bugetele fondurilor speciale;
d) institutiile publice locale, astfel cum sunt definite la art. 2 pct. 39 din Legea nr. 273/2006 privind finantele publice locale, cu modificarile si completarile ulterioare.
.......
(2) Fac exceptie de la reducerea prevazuta la alin. (1) urmatoarele:
.....
b) posturile vacante unice din cadrul institutiilor publice locale, definite ca acele posturi ale caror atributii, prin continutul si natura lor sau prin responsabilitatile stabilite, nu se regasesc intr-o alta componenta functionala;
...

Asadar, fiind post unic, aceasta nu intra in categoria posturilor care trebuiau desfiintate.

In acest sens, aveti posibilitatea sa contestati decizia de concediere in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce consecinte va avea decizia cc de neconstitutionalitate a oug nr.77/2013 ? oanaportar oanaportar Curtea Constituţională a României (CCR) a decis miercuri, 05.02.2013, că este neconstituţională Legea de aprobare a OUG 77/2013 referitoare la ... (vezi toată discuția)
Desfiinþarea posturilor publice vacante ºi a celor ocupate szabozsolt1 szabozsolt1 Va rog sa ma ajutati un raspuns, nici cei de la ANFP si nici Agentia Nationala... nu a putut sa imi ofere un raspuns clar. Guvernul a anuntat adoptarea ... (vezi toată discuția)
Ordonanta de urgenta 77/2013 albu67 albu67 Doresc sa stiu daca apare undeva ca OUG 77/2013 este abrogata.Stiu de decizia CCR ca este neconstitutionala , dar ma intereseaza daca parlamentul a publicat si ... (vezi toată discuția)