avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Plata timbru de mediu - masina mostenita
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Plata timbru de mediu - masina mostenita

Buna ziua,

Am o nelamurire legata de inmatricularea autoturismului.
In 2011 am cumparat o masina pe care am inmatriculat-o pe numele mamei. La vremea respectiva nu trebuia sa platesc timbru de mediu deoarece masina nu era la prima inmatriculare in Romania. Intre timp a intervenit decesul mamei si schimbarea legii timbrului de mediu. Acum vrem sa facem succesiunea la mostenire dupa mama si masina o sa apara ca fiind mostenirea tuturor fratilor (suntem 3 frati), iar ca sa o trec pe numele meu trebuie sa fac partaj cu fratii mei. Asta nu e o problema pentru ca fratii imi cedeaza partea lor, dar problema apare la inmatricularea masinii. O sa fie nevoie sa platesc timbru de mediu avand in vedere ca masina imi provine din mostenire si apoi partaj intre frati?
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 16:24, 11 August 2013
Deschideti urgent procedura succesorala si aveti sanse sa scapati de taxa.
Ultima modificare: Duminică, 11 August 2013
ContSters250994, utilizator
Dezbateti succesiunea si faceti partajul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! tatal meu a decedat si are 2 apartamente , 1 provenit ... Nicuionn Nicuionn Buna ziua! Tatal meu a decedat si are 2 apartamente , 1 provenit din mostenirea de la mama lui si unul luat in timpul casatoriei cu mama + un autoturism.Mai am ... (vezi toată discuția)
Oug 9/2013 modificata dragospako dragospako Buna ziua, referitor la Oug 9 /2013 completata , m-am lovit de curand de urmatoarea interpretare a celor de la ANAF : In aceasta ordonanta exista articolul 8 , ... (vezi toată discuția)
Asigurare rca coproprietar klose klose Bună ziua. Mă aflu în situația de a fi moștenitorul unui autoturism de la fratele meu. Eu dețin 50 % din autoturism, iar părinții mei ... (vezi toată discuția)