avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... PUNEREA IN APLICARE A UNEI HOTARARI JUDECATORESTI
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

PUNEREA IN APLICARE A UNEI HOTARARI JUDECATORESTI

Perioada maximă în care se poate pune în aplicare hotărârea judecătorească definitivă și irevocabilă pentru recuperarea debitelor și a penalităților.
O a doua întrebare - Dacă proprietarul apartamentului dorește sș achite în rate debitu+restanțele, după ce instanța a dat hotărâre definitivă și irevocabilă ca acesta să-și plătească debitele + penalitățile.Care e varianta legală și daca mnai e altă variantă înaimtea executorului

Vă mulțumesc
Da, puteti plati inainte de punerea in aplicare a hotararii.
Mergeti la conducerea asociatiei si spuneti ca vreti sa platiti si propuneti-le sa faceti o conventie de esalonare a platilor, astfel incat sa va fie si dv. usor de platit, dar acceptabil si pentru asociatie.

Conditia este sa va tineti de acea planificare fara abatere.
întrebarea unu - trei ani
întrebarea doi - da, dacă deținătorul dreptului de creanță e de acord cu plata în rate. țineți cont însă că pot avea pretenția la o sumă mai mare decât cea stabilită de instanță, pe principiul ”te aștept, dar plătești dobândă”.
gicu13 a scris:

pot avea pretenția la o sumă mai mare decât cea stabilită de instanță, pe principiul ”te aștept, dar plătești dobândă”.

Cel care ridica pretentia la o suma mai mare decat cea stabilita de instanta,trebuie sa isi intemeieze cererea cu temei legal ,care in cazul supus discutiei nu exista
cel care are pretenția poate să zică pas la cererea de achitare în rate și să pună în execuție sentința judecătorească pentru toată suma... sau.
Ultima modificare: Marți, 13 August 2013
gicu13, utilizator
In ambele cazuri pierderile sunt de partea debitorului care ar fi trebuit sa apeleze la metoda platilor esalonate inainte de a fi dat in judecata, mai mult, inaintea declansarii actiunii de executare silita. Adica, une-i ”silita”, nu prea mai ai sanse de intelegere, adica s-au cam epuizat variantele de intelegere, insa asa cum s-a mai spus, trebuie incercat...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care sunt pasii pentru punerea in aplicare a unei hotarari judecatoresti definitive? popescu_escu popescu_escu in primul rand as dori sa va salut si sa va rog sa ma ajutati cu o informatie cu privire la o hotarare judecatoreasca definitiva. Mai exact in prima instanta ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata frgt_me frgt_me Buna ziua, am avut 3 luni restante la intretinere,am fost actionat in instanta,am achitat datoria restanta,iar maine am termen de judecata, problema este ca nu ... (vezi toată discuția)
Asociatie de proprietari - calculare penalitati taxe restante nyusziful nyusziful Buna ziua. As avea aceasta nelamurire: In cadrul asociatiei de proprietari exista un debitor care nu a mai achitat taxele din luna septembrie 2013. Pentru ... (vezi toată discuția)