avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Partaj bunuri comune-declaratii mincinoase martori si ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Partaj bunuri comune-declaratii mincinoase martori si contracte false

Va rog sa ma ajutati si pe mine. Sunt in proces de partaj cu fosta si marintii ei intervenienti in interes propriu in acest proces. Au depus martori care au mintit si au depus ca inscrisuri contracte prestari lucrari care sunt false, au fost facute special pentru a avea probe. Ce trebuie sa fac dearece am avocat dar nu ma ajuata, zice ca daca actionez in penal poate sa nu se suspende dosarul de partaj si nu rezolv nimic, mai cheltui si banii degeaba. In cati ani se prescrie fapta declaratii mincinoase si inscrisuri false?

Apreciez daca imi raspunde cineva urgent .
Termenul de prescripţie a răspunderii penale pentru faptele la care faceţi referire este de 5 ani.
eu, personal, mai degraba as asculta avocatul angajat care cunoaste tot dosarul decat sfaturi de pe net. noi nu putem sa dam un sfat doar pe ce spuneti dvs.

Ca principiu, puteti sa va inscrieti in fals, dar, intr-adevar nu e deloc obligatoriu sa se suspende procesul
Bun si daca nu depuneti plangere, se suspenda sau ce rezolvati ?
Depuneti plangere daca ziceti ca probele sunt false.

Termenul este de 5 ani de la data cand sau dat declaratiile si sau depus inscrisurile?
Decizia depunerii sau nu a unei plangeri penale va apartine.
Nu conteaza ce zice avocatul sau ce zic alti avocati.

Problema dvs. eu cred ca este aceea ca nu veti reusi sa dovediti infractiunile.
Daca avocatul care a vazut probele considera ca poate sa se ajunga la tragerea la raspundere penala a acelora nu va ramane decat sa hotarati.
Daca pierdeti o parte din bani sau toti banii e clar ca trebuie sa depuneti plangere penala.
Depinde ce pierdeti si ce castigati in functie de felul cum actionati.

Alte discuții în legătură

Cum ar trebui sa procedez atunci cand persoanele care angajate pentru renovarea apartamentului pleaca dupa ce au primit o suma importanta din bani Hotopilams Hotopilams Buna seara, Am cumparat un apartament acum 5 luni si a trebuit sa angajez un meserias pentru a-l renova, dar acesta dupa ce a primit o parte mai mare de ... (vezi toată discuția)
Cum pot ataca o decizie eronata pronuntata in recurs? vioadel vioadel Cum se poate ataca o decizie a Curţii de Apel prin care a admis recursul unui străin care a intervenit întrun proces de partaj invocand un asa zis împrumut ... (vezi toată discuția)
Avocat impotriva caruia s-a inceput urmarirea penala victor sorin victor sorin Sunt in proces cu o persoana in citeva dosare , acestia au acelasi av ales . In urma unor fapte pe care le-am sesizat eu Parchetului Curti de Apel sa dispun ... (vezi toată discuția)