Buna ziua, va rog sa ma indrumati cum tr sa procedez in urmatoarea problema: TMB la un proces de partaj intre mine si sotul meu nu mi-a dat castig de cauza eu platind taxa de timbru de aprox 11000 ron ; insa la Curtea de Apel verdictul a fost favorabil facandu-se partajul intre noi , dandu-se o solutie irevocabila ; pot cere inapoi taxa de timbru la TMB si cum se procedeaza?
Taxa de timbru+onorariu expert+onorariu avocat+ alte cheltuieli pe care le-ati facut cu procesul, constituie cheltuieli de judecata.
Partea care pierde procesul, poate fi obligata, la cererea partii adverse, la plata acestor cheltuieli de judecata.
Taxa de timbru pe care ati achitat-o cand s-a judecat apelul, trebuia sa o solicitati la momentul concluziilor ce se puneau in dosar, atunci cand se judeca recursul, la Curtea de Apel.
Daca la acel moment nu ati facut asta, acum puteti solicita cheltuielile de judecata pe cale separata, indreptandu-va impotriva celui cu care v-ati judecat. (fostul sot)
Partaj
augustin33
intr-un proces de partaj sant 2 parti x si y
x a deschis procesul pt ca y detine tot terenul arendandul
dupa terminarea procesului poate x cere despagubiri ... (vezi toată discuția)
Proces partaj
elena13
Dupa 14 ani de casnicie si 5 ani de proces de divort si partaj am ajuns la capatul puterilor si cu bani multi dati la avocati. Deci am plecat cu copilul din ... (vezi toată discuția)